Jordi Cruijff treedt officieel toe tot directie van Barcelona

Reacties

Jordi Cruijff heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem officieel sportief directeur van Barcelona maakt. De bestuurder vervulde deze functie al vanaf juli, maar werd nog niet officieel gepresenteerd.

Jordi Cruijff treedt officieel toe tot directie van Barcelona
© Imago

Dat heeft Barça vrijdag via een officieel statement alsnog gedaan. Cruijff was in het verleden als speler aan Barcelona verbonden, hij keerde vorig jaar al terug als lid van de sportcommissie. In die rol had hij een bijdrage aan het technische beleid tijdens de transferperiodes van dit jaar.

Het nieuws werd bekend vlak voordat Barça-trainer Xavi aan zijn persmoment richting het duel met Elche begon. Uiteraard werd de coach gevraagd naar de samenwerking met de Nederlander. 'Ik zal hem vragen om een etentje te betalen om het te vieren. Hij is zeer intelligent, heeft veel kennis van voetbal en is een betrouwbaar en loyaal persoon, naar mij en naar de club toe.'

Onlangs reageerde Cruijff nog op de transferperiode van Barcelona, die bol stond van moeizame deals. 'We zijn deze spelers dankbaar, want ze hadden betere aanbiedingen dan die van ons. Ze kozen ervoor om hun droom te volgen om deel te worden van de geschiedenis. Barcelona is een magneet. Je kunt de trots in de ogen van de spelers zien als ze de kans krijgen te tekenen voor Barcelona. Dat heeft ook geholpen in de concurrentie met clubs met grotere budgetten en hogere salarissen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.