Joosten tevreden terug naar Cyprus: 'Gelukkig mijn goaltje kunnen meepikken'

Reacties

Patrick Joosten kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd Apollon Limassol tegen AZ in de Conference League. De 26-jarige Nijmegenaar verloor met zijn ploeg met 3-2, maar maakte wel zijn eerste doelpunt namens de Cyprioten.

Joosten tevreden terug naar Cyprus: 'Gelukkig mijn goaltje kunnen meepikken'
© Pro Shots

Joosten verkaste afgelopen zomer van FC Groningen naar de nummer drie van Cyprus. In het duel met AZ vertolkte hij een belangrijke rol met de 1-1 in de negentiende minuut van de wedstrijd. Na een goede loopactie kreeg de Nijmegenaar de bal met wat geluk voor zijn voeten, waarna hij simpel afwerkte.

Bij ESPN is de doelpuntenmaker ondanks het verlies tevreden over het duel. 'Het is tot aan het einde aan toe een spannende wedstrijd geweest, AZ maakte de 3-2 pas in de 85ste minuut. Ik denk dat we ons goed geweerd hebben. Gelukkig heb ik ook mijn goaltje kunnen meepikken.'

Pindakaas en stroopwafels
Voor Joosten betekende de wedstrijd een terugkeer op Nederlandse bodem. 'Het was leuk om terug te zijn. Als je zo lang in Nederland hebt gespeeld houd je toch van het land. Het is fijn op Cyprus, maar het is mooi om terug te zijn. Of ik nog stroopwafels mee neem uit Nederland? Daar ben ik nooit zo fan van geweest, dus dat niet haha. Pindakaas vind ik wel lekker, maar dat hebben ze daar gelukkig ook.'

Hoe fijn Joosten het op Cyprus ook vindt, zijn ploeg doet het in de Conference League nog niet zo goed. Het staat laatste in Groep E met één punt. Komende donderdag ontvangt de club van Joosten AZ in het eigen stadion. De Alkmaarse opponent is koploper in de poule met negen punten.

Spelersprofiel

P. Joosten


Geboortedatum:
14 april 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Nijmegen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Willem II
UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer P. Joosten
Meer over P. Joosten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.