FC Groningen laat dag na Deadline Day nog een aanvaller gaan

Reacties

FC Groningen heeft een dag na Deadline Day in Nederland aanvaller Patrick Joosten uitgezwaaid. De 26-jarige vleugelspeler maakt de overstap naar Apollon Limassol uit Cyprus, een van de tegenstanders van AZ in de Conference League. Joosten lag nog tot medio 2023 vast bij Groningen.

FC Groningen laat dag na Deadline Day nog een aanvaller gaan
© Pro Shots

De rol van Joosten bij Groningen was uitgespeeld. De aanvaller, die in 2020 overkwam van FC Utrecht, kwam in zijn eerste seizoen nog tot 27 optredens waarin hij drie keer scoorde. Afgelopen seizoen verhuurde Groningen hem in de tweede seizoenshelft aan SC Cambuur.

'Het perspectief van Patrick bij FC Groningen was voor dit seizoen gering', vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite. 'We zijn op zoek gegaan naar de beste oplossing voor zijn situatie. Er was belangstelling van diverse clubs en uiteindelijk hebben wij een deal weten te sluiten met Apollon Limassol. Wij wensen Patrick veel succes op Cyprus en danken hem hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen in de afgelopen seizoenen.'

Groningen was op Deadline Day nog actief. De club huurde Ricardo Pepi van FC Augsburg, leende Romano Postema uit aan Roda JC Kerkrade en verkocht Jørgen Strand Larsen aan Celta de Vigo.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.