FC Groningen ziet gros huurlingenleger na dit seizoen terugkeren

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat FC Groningen met een forse selectie aan de voorbereiding op volgend seizoen gaat beginnen. Naast de al vastgelegde versterkingen Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy en Nordin Musampa keert namelijk een handvol verhuurde spelers terug.

FC Groningen ziet gros huurlingenleger na dit seizoen terugkeren
© Pro Shots

Op dit moment verhuurt FC Groningen liefst zes spelers. De zonder koopoptie verhuurde spelers Patrick Joosten (SC Cambuur), Kian Slor en Joël van Kaam (beiden FC Emmen) zullen zich na dit seizoen weer bij FC Groningen melden, geeft technisch directeur Mark-Jan Fledderus desgevraagd aan.

'Ook Ramon Pascal Lundqvist verwachten we terug', doelt hij op de aan Panathinaikos verhuurde middenvelder. De Zweed stond in Griekenland pas zes keer in de basis; onvoldoende voor zijn tijdelijke werkgever om over te gaan tot het lichten van de koopoptie. Bij FC Groningen heeft hij nog een contract tot 2024.

De toekomst van de aan Willem II verhuurde Wessel Dammers is afhankelijk van het lot van de Brabantse club. Willem II lijft de verdediger namelijk automatisch in wanneer er ook volgend seizoen Eredivisie-voetbal gespeeld wordt in Tilburg. Dat is momenteel zeer onzeker, aangezien Willem II voorlaatste staat. Degradeert Willem II dan meldt Dammers zich weer in Groningen, waar hij nog tot 2023 vastligt.

Ook inzake Sam Schreck wacht FC Groningen de ontwikkelingen af. Erzgebirge Aue is positief over de Duitse middenvelder, maar is als gevolg van degradatie uit de Tweede Bundesliga waarschijnlijk niet in staat de afgesproken koopsom te betalen. Mogelijk dat Aue en Groningen het echter alsnog lukt om tot een akkoord te komen over een permanente transfer. Schreck heeft in de Euroborg nog een eenjarig contract.

FC Groningen staat komend seizoen onder leiding van Frank Wormuth:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.