Jonkies beslissend voor Oranje: 'Maar dit is geen machtsovername'

Reacties

Terwijl Oranje aan de rand van de afgrond stond, moest Romée Leuchter (21) een kwartier voor tijd invallen. Twintig minuten en twee doelpunten later had ze een nieuw hoofdstuk uit een meisjesboek geschreven.

Jonkies beslissend voor Oranje: 'Maar dit is geen machtsovername'
© Pro Shots

Ze stond nog na te zweten van de wedstrijd toen haar volgende uitdaging zich aandiende. Na de wedstrijd wilde iedereen haar spreken. Dus daar stond de Limburgse aanvaller van Ajax ineens tegenover een batterij microfoons.

'Je zit je op te vreten op de bank', zei ze. 'Ik mocht wel warmlopen, maar dat is iedere wedstrijd wel een keer. Sterker nog: ik moest naar de wc en was dus even weg. Toen ik terugkwam bleek ik meteen het veld in te mogen. Daarna ging het allemaal heel snel en besef ik eigenlijk nauwelijks wat er gebeurd is. Ik denk dat je wel mag zeggen dat die invalbeurt aardig geslaagd is, als je twee keer scoort.

Met invallers Leuchter, Victoria Pelova en Esmee Brugs dartelde Oranje ineens naar een ruime overwinning. 'Nee, dit is niet ineens dat de jonkies het overnemen. We hebben met zijn allen gestreden en invallen is heel wat anders dan een hele wedstrijd spelen. Ik leer echt iedere dag van Lieke Martens, Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk... We zijn samen een sterke groep, dus dan is het heerlijk als je dan zo je bijdrage kunt leveren aan zo'n overwinning.'

Van de Donk was allesbehalve tevreden over het spel van Oranje: 'We willen aanvallen, maar staan steeds te verdedigen. Maar ik ben wel enorm trots op de jonkies en hoe zij invallen', zei de middenvelder. 'Maar kijk ik naar de wedstrijd, dan mag je daar niet tevreden over zijn. We wilden zo graag, maar spelen dan toch weer defensiever dan we willen. Maar we zijn in ieder geval door. Frankrijk heeft natuurlijk geweldig voetbal laten zien, maar wij zijn een toernooiploeg. We hebben nu een week om daarnaartoe te werken. Hopelijk is Vivianne daar dan ook weer bij. En weet je, ik heb het al vaker gezegd hier: ik word ook graag kampioen als we straks alleen maar slechte wedstrijden hebben gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.