Jonker opgelucht na handhaving met Wolfsburg: 'We hebben het geflikt'

Andries Jonker is een gelukkige trainer na het lijfsbehoud met VfL Wolfsburg. Die Wölfe stelden maandagavond handhaving in de Bundesliga veilig door een 0-1 overwinning op Eintracht Branschweig.

Na de 1-0 zege van afgelopen donderdag in de Volkswagen Arena begon Wolfsburg met een licht voordeel aan de return in Brauschweig. 'We waren overtuigd dat we dat we een goede kans hadden, maar we wisten ook wat de consequenties waren als het niet zou lukken', blikt Jonker terug tegenover de NRD. De trainer heeft een contract tot medio 2018 bij Wolfsburg en bevestigde dat hij ook komend seizoen aan het roer staat.

Toen Vieirinha kort na rust de 0-1 tegen de touwen knalde namens Wolfsburg, was de wedstrijd gespeeld. Braunschweig moest toen immers drie keer scoren om nog te promoveren. Dat lukte de nummer drie van de 2. Bundesliga niet. Na het laatste fluitsignaal barstte daardoor de vreugde los bij Wolfsburg. 'We hebben het geflikt', jubelde Jonker. 'We hebben twee wedstrijden gewonnen, daar kunnen we tevreden mee zijn, en trots. Braunschweig is geen makkelijke tegenstander. We zijn zeer opgelucht.'

Die opluchting was zo groot, omdat Wolfsburg niet sterk begon aan het duel in het Eintracht-Stadion. 'De eerste 25 minuten van ons waren niet goed. Braunschweig kreeg ook twee grote kansen, maar daarna hebben we het samen opgepakt en toen werd duidelijk dat wij voetballend beter zijn.'