Vieirinha houdt Jonker en Wolfsburg met enorme pegel in Bundesliga

Reacties

VfL Wolfsburg speelt ook komend seizoen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Andries Jonker was maandagavond met 0-1 te sterk voor Eintracht Braunschweig in de return van de Duitse play-offs om promotie/degradatie.

Vieirinha houdt Jonker en Wolfsburg met enorme pegel in Bundesliga

Door een bijzonder late tegengoal in de slotwedstrijd van het Bundesliga-seizoen tegen Hamburger SV was Wolfsburg veroordeeld tot het spelen van play-offs. Braunschweig, de nummer drie van de 2. Bundesliga, was daarin de tegenstander. Afgelopen donderdag zette de ploeg van Jonker in de eigen Volkswagen Arena al een belangrijke stap richting lijfsbehoud. Mario Gómez maakte vanaf de strafschopstip de enige treffer (1-0).

Maandagavond stond de allesbeslissende return in het Eintracht-Stadion op het programma. De geblesseerden Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma waren niet van de partij. De eerste helft was angstig van beide kanten. Zowel Wolfsburg-doelman Koen Casteels als Braunschweig-collega Jasmin Fejzic moest een aantal keer handelend optreden, maar de verlossende treffer voor Jonker viel pas na de hervatting.

Yunus Malli had tien minuten na de rust een ongekende vrijheid in het strafschopgebied van de thuisploeg, maar stuitte nog op Fejzic. De rebound was echter een prooi voor de instormende Vieirinha. De 31-jarige Portugees nam de bal ineens vol op de slof en schoot hem ongenadig in het dak van de goal. De international, die al 538 dagen niet meer gescoord had voor Die Wölfe, gooide het duel daarmee praktisch in het slot. De gastheren moesten immers drie keer scoren om alsnog promotie naar de Bundesliga af te dwingen.

Dat zat er geen moment in, zeker niet na de rode kaart van Maximilian Sauer, waardoor Wolfsburg uiteindelijk redelijk eenvoudig lijfsbehoud veilig stelde. Jonker, wiens contract doorloopt tot medio 2018, krijgt daardoor een tweede kans om te slagen als hoofdtrainer van de Bundesliga-kampioen van 2009.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.