Jonker en Bazoer moeten vrezen, Gouweleeuw trefzeker

Het VfL Wolfsburg van trainer Andries Jonker heeft het nog lastiger gekregen in de Bundesliga door een nederlaag bij Hertha BSC. Ook Hamburger SV moet vrezen voor degradatie. Jeffrey Gouweleeuw scoorde voor FC Augsburg, maar verloor wel.

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1-0
Wolfsburg vecht waarschijnlijk tot het einde van de competitie tegen degradatie. In een gezapig duel snoepte Hertha de ploeg van Jonker de punten af. Riechedly Bazoer startte in de basis bij Wolfsburg. Jeffrey Bruma herstelt nog altijd van een knieblessure. De wedstrijd ging lang gelijk op, pas na een uur opende Vedad Ibisevic de score. Op aangeven van Alexander Esswein stuitte de spits eerst nog op doelman Koen Casteels. In de rebound was de keeper van Wolfsburg kansloos.

De bezoekers kregen wel kansen op de gelijkmaker. De grootste mogelijkheid was voor Mario Gómez, die tegen de lat vuurde. Het mocht niet baten voor Wolfsburg, dat zakt naar de veertiende plaats. Net als HSV en FSV Mainz 05, dat een punt pakte bij koploper Bayern München (2-2), heeft de ploeg van Jonker 33 punten.

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 3-1
Ondanks een fraaie treffer van Gouweleeuw ging Augsburg ten onder tegen Eintracht Frankfurt. Trainer Manuel Baum van Augsburg stelde Gouweleeuw als middenvelder op. De van nature verdediger nam het niet zo nauw met zijn positie en dook na negen minuten op in de spits. Met succes: op aangeven van Halil Altintop opende hij de score door de bal over Lukás Hrádecky te wippen: 0-1. In de slotfase van de tweede helft zorgde Marco Fabian toch voor de gelijkmaker en zelfs de 2-1. Ante Rebic maakte de 3-1. Augsburg staat zestiende met 32 punten.

Hamburger SV - SV Darmstadt 98 1-2
Ook voor HSV wordt de situatie onderin nijpender. Door de nederlaag bij de al bijna gedegradeerde hekkensluiter Darmstadt staat de ploeg van trainer Markus Gisdol vijftiende. In de tweede helft sleepte Darmstadt de zege naar zich toe in Hamburg. Aytaç Sulu en Felix Platte scoorden en Fabian Holland deed dat in eigen doel (1-2). De hekkensluiter loopt drie punten in op Ingolstadt.

FC Ingolstadt 04 - Werder Bremen 2-4
Werder Bremen was na een reeks goede wedstrijden op weg naar een ticket voor Europees voetbal en had zaterdag een flinke kluif aan Ingolstadt. Max Kruse leidde zijn ploeg naar de zege. De thuisploeg kwam via Dario Lezcano op voorsprong. Kruse trok de stand vlak voor rust gelijk met een benutte penalty (1-1) en op eenzelfde manier kwam Ingolstadt na rust op 2-1.

Pascal Gross schoot raak vanaf de stip, maar Kruse was op stoom. Hij scoorde daarna drie keer, waardoor de gasten wonnen met 2-4. Werder stijgt naar de zesde plaats, wat aan het einde van de competitie de voorronde van de Europa League betekent. Ingolstadt houdt een achterstand van vier punten op Augsburg.