Jonge invallers slepen gelijkspel uit het vuur voor B-keus Ajax

Reacties

Ajax is in het tweede oefenduel van zaterdag niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen MSV Duisburg. De tweede keus van trainer Erik ten Hag bleef in een bijzonder matig duel steken op 1-1. Spits Kaj Sierhuis (foto), die zijn officieuze debuut maakte voor Ajax 1, redde een punt en neutraliseerde daarmee een enorme flater van Deyovaisio Zeefuik.

Jonge invallers slepen gelijkspel uit het vuur voor B-keus Ajax

Vlak voor het oefenduel met de nummer zeven van de Tweede Bundesliga trad Ten Hag op hetzelfde veld met zijn beoogde basisopstelling nog aan tegen Lyngby BK. De elf spelers die volgende week naar alle waarschijnlijkheid de Eredivisie zullen hervatten met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, kwamen tegen Duisburg niet in actie. Maximilian Wöber, Dennis Johnsen en Mateo Cassierra, de drie spelers die eerder op de dag invielen tegen de Denen, startten wél in de basis. De hoofdrollen waren echter voor twee jonge invallers.

Na een behoorlijk gezapige openingsfase kwam het eerste gevaar in Albufeira van Ajax. Aanvoerder Siem de Jong bereikte Johnsen met een bijzonder fraaie crosspass, waarna het Noorse talent het vanaf de rechterflank probeerde met een boogballetje. Johnsen had echter de pech dat de bal op de lat boven de Nederlandse keeper Mark Flekken - die in de jeugdopleiding van Roda JC Kerkrade speelde - belandde. Direct daarna kreeg Ajax een dubbele tegenslag te verwerken.

Eerst moest Wöber geblesseerd naar de kant, en dat terwijl de Oostenrijker juist net weer terug was van een half december opgelopen knieblessure. Zijn vervanger was Léon Bergsma, maar de jongeling stond amper in het veld of de Duitsers kwamen op voorsprong. De bal bleef in de Ajax-defensie hangen, waarna Zeefuik de bal probeerde weg te werken. De jonge verdediger raakte de bal echter volledig verkeerd en passeerde zijn eigen doelman Kostas Lamprou op wel erg knullige wijze. De Griekse goalie greep even later wel goed in bij een inzet van Ahmet Engin.

Uitstekende zet
Ook na rust was de eerste grote mogelijkheid voor Ajax, weer was De Jong daar nadrukkelijk bij betrokken. Hij kon met links inschieten na knap klaarleggen van Cassierra, maar hij vond keeper Daniel Davari (de vervanger van Flekken) op zijn weg. Even later zag de 18-jarige invaller Noa Lang hoe zijn inzet uit de doelmond werd gehaald, waarna Ten Hag ook speeltijd gunde aan talenten als Kaj Sierhuis en Jurgen Ekkelenkamp. Dat bleek een uitstekende zet van de oefenmeester.

Toch leek het er een kwartier voor tijd op dat Duisburg het duel zou beslissen. Lamprou kreeg een penalty tegen, maar stopte de pingel van Zlatko Janjic vervolgens zelf. En dat bleek een cruciale redding, want twee minuten later kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. Een voorzet van Lang werd door Sierhuis binnengewerkt (zie video onder), waardoor Ajax het tweede oefenduel van de dag afsloot met een remise.

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, Zeefuik, Wöber (21. Bergsma), Bakker; S. de Jong, Eiting, Mazraoui (68. Ekkelenkamp); Johnsen (46. Lang), Cassierra (61. Sierhuis), Younes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.