Jong PSV verliest onder toeziend oog van Cocu opnieuw

Jong PSV heeft maandag voor de tweede keer op rij verloren. Na de 2-0 nederlaag bij Jong Ajax ging het mis tegen Jong FC Utrecht. Phillip Cocu zag de Eindhovense beloften onderuitgaan.

In dit overzicht houden we de wedstrijden van de 26ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie bij.
Jong PSV
Jong PSV
0 - 2
Jong FC Utrecht

Ruud van Nistelrooij had bij Jong PSV weer de beschikking over Johan Bakayoko. De achttienjarige sterspeler van de Eindhovense beloften mocht een aantal keer mee met het eerste van PSV, maar sloot maandag weer aan bij de formatie uit de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen was Bakayoko regelmatig beslissend voor Jong PSV. Dat lukte maandag echter niet.

Jong Utrecht nam in de eerste helft namelijk de leiding. Gabriël Culhaci legde de bal vanaf de zijkant breed op Mees Rijks, die bij de tweede paal binnentikte voor 0-1. Onder toeziend ook van Cocu ging Jong PSV vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Cocu wordt - nu bekend is dat Roger Schmidt na dit seizoen vertrekt - in verband gebracht met een terugkeer als trainer bij PSV en was maandag aanwezig op De Herdgang. Een comeback van Jong PSV zag hij niet. Jong Utrecht hield stand en kwam in de slotfase op 0-2 via Sylian Mokono, die de bal van afstand knap raak schoot.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
Roda JC Kerkrade

Roda JC begon scherper aan het Limburgse onderonsje dan de thuisploeg. VVV-Venlo mocht opgelucht ademhalen nadat verdediger Guus Joppen de bal net naast het doel kopte. Kort daarvoor werd De Koel opgeschrikt door een vervelende blessure van VVV'er Tristan Dekker. De 23-jarige rechtsback blesseerde zichzelf in al zijn ijver na een iet wat onbeholpen tackle en werd per brancard van het veld gedragen.

De bezoekers kregen de beste mogelijkheden en kwamen dan ook op voorsprong. Na een lange bal van Amir Absalem nam aanvaller Dylan Vente de bal aan op de borst, waarna hij VVV-doelman Delano van Crooij kansloos liet met een krachtig schot. Lang genoot Roda niet van de voorsprong. Nick Venema lobde de bal op aangeven Richard Sedlacek met veel gevoel over Roda-keeper Rody de Boer heen.

Na de pauze maakten beide ploegen werk van een tweede treffer. Namens was Joeri Schroijen dichtbij, maar zijn inzet werd gepakt door De Boer. Voor Roda waren Vente en Bryan Limbombe kansrijk op een treffer, maar de VVV-defensie pareerde hun inzetten. In de slotfase had Patrick Pflücke de kans op 1-2, maar opnieuw lag Van Crooij in de weg. VVV bezet de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC staat achtste.

NAC Breda
NAC Breda
2 - 0
FC Den Bosch

NAC kreeg afgelopen dinsdag een pak slaag van PSV in het bekertoernooi en had in de Keuken Kampioen Divisie al zes duels op rij niet gewonnen. Drie punten tegen Den Bosch waren daarom meer dan welkom. De vroege goal van Odysseus Velanas kwam dan ook als geroepen. De 23-jarige middenvelder opende na vijf minuten de score op aangeven van Ralf Seuntjens.

De zesde nederlaag op rij dreigde voor Den Bosch na die snelle tegengoal. Vlak na rust kreeg de ploeg van Jack de Gier om iets terug te doen, maar Sebastiaan van Bakel kreeg de bal van dichtbij niet langs Nick Olij. De doelman speelde zijn honderdste duel voor NAC en luisterde dat jubileum op met een overwinning. Invaller Pjotr Kestens stelde die in de slotfase veilig.

FC Volendam
FC Volendam
2 - 1
Jong AZ
Jong AZ

FC Volendam en Jong AZ maakten er een aantrekkelijke eerste helft met veel kansen van. Als eerste sloeg de thuisploeg toe: Walid Ould-Chikh gaf vanaf rechts laag voor waarna zijn broer Bilal binnen schoof. Die stand stond slechts vijf minuten op het bord: Mohamed Taabouni knalde de gelijkmaker tegen de touwen. De beste kansen waren hierna voor FC Volendam, maar gescoord werd er niet. In het tweede bedrijf was het wel gauw raak: Damon Mirani liep de bal na een hoekschop bij de tweede paal binnen. De gastheer stapelde vervolgens kans op kans, maar de beste mogelijkheid was voor de gasten uit Alkmaar. Filip Stankovic keerde een strafschop van Peer Koopmeiners en stelde de drie punten veilig voor de koploper.

Almere City FC
0 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Almere kent een hopeloos seizoen, maar was in de eerste helft tegen FC Emmen de baas op het veld. Dat leverde enkele goede kansen op; zo mikten onder anderen Tim Receveur en Joey Jacobs naast. FC Emmen stelde daar bar weinig tegenover en ontsnapte na 56 minuten aan de 1-0: doelman Michael Brouwer redde met één hand op een schot van Thijs van Leeuwen. De bezoekers kozen hierna vaker voor de aanval en voerden de druk op. Almere-doelman Nordin Bakker moest onder andere in actie komen op een kopbal van Metehan Güçlü en hield zijn doel schoon.

Excelsior
Excelsior
6 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Christian Rasmussen zette Jong Ajax binnen vier minuten op voorsprong, maar Excelsior stelde orde op zaken. Anass Salah-Eddine verschalkte zijn eigen doelman en Thijs Dallinga, die eerder al een paar kansen had gemist, tekende voor de 2-1. Ajax had hierna langszij kunnen komen, maar Naci Ünüvar miste een strafschop na een overtreding van Redouan El Yaakoubi. Kenzo Goudmijn tikte vervolgens de 3-1 binnen. El Yaakoubi knalde na de pauze de 4-1 tegen de touwen, Dallinga nam, op aangeven van Reuven Niemeijer, de 5-2 voor zijn rekening en diep in blessuretijd maakte Couhaib Driouech er 6-2 van. Tussendoor had Liam van Gelderen nog gescoord voor Jong Ajax, waarbij onder anderen Kenneth Taylor, Mohammed Kudus en Mohamed Daramy speelminuten maakten.

ADO Den Haag
2 - 3
MVV Maastricht

In het eerste halfuur golfde het spel op en neer en zochten beide partijen de aanval. Na 28 minuten opende MVV Maastricht de score: na fraai voorbereidend werk van Toshio Lake tikte Mart Remans de 0-1 tegen de touwen. Even later was het basisdebutant Lake zelf die er 0-2 van maakte. Ricardo Kishna was vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op doelman Romain Matthys. Na de onderbreking was het wel raak: Thomas Verheydt kopte raak uit een voorzet van Boy Kemper. Die goal gaf ADO hoop, maar die werd gauw de kop ingedrukt door opnieuw Lake. ADO kwam hierna opnieuw terug in de wedstrijd, via Marius van Mil, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

De Graafschap
2 - 2
FC Dordrecht

Sam Hendriks liet opnieuw van zich horen bij De Graafschap. De in de winterstop aangetrokken spits opende na drie minuten, na een voorzet van Mees Kaandorp, de score en maakte zijn eerste doelpunt op De Vijverberg. De Graafschap bleef hierna de bovenliggende partij. Zo kreeg Johnatan Opoku twee goede kansen; bij de eerste werd zijn kopbal van de lijn gehaald door Stijn Meijer. In de tweede helft gaf de ploeg uit Doetinchem de zege weg: Jacky Donkor scoorde tweemaal en dacht FC Dordrecht daarmee aan de zege te helpen. De laatste treffer was een schitterende omhaal na een voorzet van Ruggero Mannes. In de blessuretijd redde Hendriks, met een discutabele strafschop, een punt voor De Graafschap.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 2
FC Eindhoven

Het absolute hoogtepunt vormde de gelijkmaker van Kay Tejan op slag van rust. De spits scoorde met een 'zlatanesque' omhaal na een voorzet van Jearl Margaritha. Eerder had aanvoerder Mawouna Amevor FC Eindhoven op voorsprong gekopt bij een hoekschop. In de tweede helft ging FC Eindhoven er toch nog met de zege vandoor. Jasper Dahlhaus maakte er na 83 minuten 1-2 van en zag ploeggenoot Charles-Andreas Brym later nog een strafschop missen.

Helmond Sport
2 - 2
Telstar
Telstar

Rein Smit gleed Telstar, na een voorzet van Randy Wolters, op voorsprong en had er even later zelfs 0-2 van kunnen maken, maar mikte toen net naast. Even later moesten de bezoekers verder met tien man: Roman Tugarinov trok aan de noodrem en kreeg rood. Arno van Keilegom trok hierna de stand gelijk, nadat Jellert van Lanschoot al de lat had geraakt. In de tweede helft kwam Telstar via Sven van Doorn tegen de verhoudingen in op voorsprong, maar het lukte niet die vast te houden. Jelle Goselink tekende op aangeven van Dylan Seys voor de 2-2.