Jong Oranje 'zet alles op alles' om EK te bereiken

Reacties

Jong Oranje heeft nog altijd vertrouwen in het bereiken van het EK 2019. Bondscoach Erwin van de Looi vindt het een realistisch doel, zo vertelde hij in aanloop naar het kwalificatietreffen met Jong Schotland van dinsdagavond (18.30 uur).

Jong Oranje 'zet alles op alles' om EK te bereiken

Van de Looi debuteerde donderdag als trainer van Jong Oranje met een 0-0 gelijkspel tegen Jong Engeland, waardoor de Nederlandse beloften voor een lastig karwei staan in de EK-kwalificatie, maar de nieuwe bondscoach houdt hoop. 'Het is nog steeds realistisch. We hebben nog drie wedstrijden te gaan en die moeten we allemaal winnen, dat kan. En dan moeten we misschien nog een play-off spelen. De weg is lang en de weg is ook best pittig, maar het is wel realistisch', zegt hij tegen FOX Sports.

Spits Sam Lammers is het eens met zijn trainer. 'Het vertrouwen is er. We hebben tegen Engeland een goede wedstrijd gespeeld, maar daarvoor stonden we er al niet goed voor. Nu moeten we gewoon negen punten pakken. Er is druk, maar dat leggen we onszelf ook op. We willen heel graag het EK halen, dus daar zetten we alles op alles voor', benadrukt de aanvaller, die dit seizoen door SC Heerenveen wordt gehuurd van PSV.

Theoretisch zou Van de Looi dinsdag in Doetinchem gebruik kunnen maken van Justin Kluivert en Donny van de Beek. Dat tweetal maakte zondagavond geen minuten bij het grote Oranje. Dat was echter geen optie voor de oefenmeester. 'Daar hebben we het niet over gehad. Ik heb voor de interlandperiode contact gehad met Ronald Koeman en afgesproken wie waar terecht zou komen. Dan ga je een periode van tien dagen in waarin je je voorbereidt om Engeland en Schotland te verslaan. Om nu, een dag voor de wedstrijd, nog twee jongens in te vliegen is niet de ideale voorbereiding.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.