Jong Oranje treft twee bekende gezichten in sterke Portugese selectie

Reacties

Jong Oranje treft het op EK Onder-21 in Georgië en Roemenië twee bekende gezichten bij Portugal. Ajax-aanvaller Francisco Conceição en de door PSV gehuurde Fábio Silva zijn opgenomen in de selectie.

Jong Oranje treft twee bekende gezichten in sterke Portugese selectie
© Pro Shots

Of Conceição en Silva op een basisplaats kunnen rekenen in de ploeg van bondscoach Rui Jorge valt te bezien. De selectie van Portugal herbergt namelijk veel bekende namen. Zo zijn Fábio Vieira (Arsenal) en Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers) actief in de Premier League en maakte Vitinha in januari een miljoenentransfer van Sporting Braga naar Olympique Marseille.

Op het middenveld springt de naam van João Neves in het oog. De achttienjarige middenvelder veroverde de laatste maanden van het seizoen een basisplaats bij het Benfica van trainer Roger Schmidt en wordt een grote toekomst voorspeld. Dat gold overigens ook voor Conceição en Silva, maar bij Ajax en PSV waren de twee aanvallers afgelopen seizoen niet zeker van een basisplaats.

In de EK-kwalificatiereeks was Fábio Silva zes keer trefzeker voor Jong Portugal, al maakte de spits van Wolverhampton Wanderers er vijf in de duels met Liechtenstein. In de twee oefenduels die Jong Portugal in maart speelde, moest Silva in de spits voorrang verlenen aan de eveneens opgeroepen Henrique Araújo (Watford). Conceiçao moet het net als bij Ajax meestal ook met invalbeurten doen.

selectie jong portugal

Doel: Celton Biai (Vitória Guimarães), Francisco Meixedo (FC Porto), Samuel Soares (Benfica).

Verdediging: Alexandre Penetra (Famalicão), André Amaro (Vitória Guimarães), Leonardo Lelo (Casa Pia), Nuno Tavares (Olympique Marseille), Tomás Tavares (Spartak Moskou), Tomás Araújo (Gil Vicente).

Middenveld: Afonso Sousa (Lech Poznan), André Almeida (Valencia), Fábio Vieira (Arsenal), João Neves (Benfica), José Carlos (Vitória Guimarães), Paulo Bernardo (Paços de Ferreira), Samuel Costa (Almería), Tiago Dantas (PAOK Saloniki), Vasco Sousa (FC Porto).

Aanval: Fábio Silva (PSV), Francisco Conceição (Ajax), Henrique Araújo (Watford FC), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers), Vitinha (Olympique de Marseille).

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Georgië O21
3
1
2
0
5-3
+2
5
2
Portugal O21
3
1
1
1
3-4
-1
4
3
Nederland O21
3
0
3
0
2-2
0
3
4
België O21
3
0
2
1
3-4
-1
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer over UEFA Onder 21 Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.