Jong Oranje slikt in Portugal eerste seizoensnederlaag

Jong Oranje heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van bondscoach Cor Pot verloor dinsdag een oefeninterland van Jong Portugal met 3-1.

De drie Portugese treffers vielen allemaal in de eerste helft. Binnen tien minuten stond het zelfs al 2-0 voor de thuisploeg. Na rust scoorde Ajacied Siem de Jong tegen, waardoor de eindstand op 3-1 werd bepaald.

Bij Oranje maakten doelman Sergio Padt, Patrick van Aanholt, Donny Gorter en Jens Toornstra hun debuut voor Jong Oranje.

Vrijdag speelt Jong Oranje opnieuw een oefenduel met de Portugese leeftijdsgenoten. De ontbrekende Ricky van Wolfswinkel, Kevin Strootman en Nick Viergever zijn dan naar verwachting wel van de partij. Dinsdag lieten zij door het door de aswolk ontregelde vliegverkeer namelijk noodgedwongen verstek gaan.