Jong Spanje blijft met moeite in spoor Jong Oranje

Jong Liechtenstein verkocht zijn huid duur maar kon niet voorkomen dat Jong Spanje in het spoor bleef van Jong Oranje in de jacht op een plaats in de play-offs voor het EK in 2011.

Jong Spanje blijft met moeite in spoor Jong Oranje

Na minder dan een kwartier hadden de Spaanse beloftes hun eerste treffer binnen. Getafe-spits Daniel Parejo (foto) brak in de dertiende minuut als eerste door de Liechtensteinse defensie. Maar het was lang wachten op een volgend doelpunt.

Verrassend genoeg viel die goal aan de andere kant. Middenvelder Rony Hanselmann tekende in de 58ste minuut uit een vrije trap voor de gelijkmaker van Liechtenstein. Het was onvoldoende voor een stunt. Invaller Adrián stelde halverwege de tweede helft orde op zaken, waarna Diego Capel in de slotfase vanaf de strafschopstip de score dragelijker maakte.

Jong Spanje kwam door de overwinning op drie punten van Jong Nederland, dat woensdag in Doetinchem met een zege op Jong Polen de marge weer kan vergroten. Als groepswinnaar is de ploeg van bondscoach Cor Pot verzekerd van een plaats in de play-offs. Ook de vier beste nummers twee gaan verder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen