Biseswar helpt Jong Oranje uit de brand tegen Polen

Hoewel Jonge Oranje een klasse beter was dan de leeftijdsgenoten uit Polen, had de ploeg van bondscoach Cor Pot lange tijd geen uitzicht op een overwinning. Diego Biseswar deed de wedstrijd kantelen in het voordeel van Nederland (3-2).

Jong Oranje ging in de eerste helft ten onder aan de eigen slordigheden. Zo ontstond uit balverlies van Jeffrey Bruma de openingstreffer van de Polen. In de aanloop naar het doelpunt greep ook de jarige Rens van Eijden niet adequaat in.

Het was aan Tim Krul te danken dat Nederland halverwege niet tegen een nog grotere achterstand aankeek. De doelman van Newcastle United redde twee keer op knappe wijze. De Polen raakten bovendien nog een keer de lat.

Jong Oranje kon daar pas in de tweede helft iets tegenover stellen. Spits Ricky van Wolfswinkel, in Polen nog goed voor drie goals, speelde een ongelukkige wedstrijd. Biseswar nam de hoofdrol over. De linksbuiten was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen, nadat de Poolse keeper een vrije trap van Siem de Jong niet onder controle kreeg.

Biseswar was ook de maker van de 2-1. De Feyenoorder werd de diepte ingestuurd door clubgenoot Leroy Fer en hij rondde de aanval op volle snelheid heel beheerst af. Na een uitstekende voorzet van rechtsback Daley Blind kopte De Jong de 3-1 binnen.

Dat er in defensief opzicht nog wel iets viel aan te merken op het spel van Jong Oranje werd onderstreept door de tweede treffer van Polen. Daarnaast zorgde het uitvallen van aanvoerder Erik Pieters voor een flinke domper. De PSV'er moest per brancard worden weggedragen.

Ondanks de matige vertoning gaat Nederland met achttien punten aan de leiding in de kwalificatiepoule. Spanje volgt met twaalf uit vijf. De Polen zijn zo goed als uitgeschakeld met negen uit zes.