Jong Oranje moet afwachten wat Belgische promotie Bakayoko betekent

Reacties

De Belgische bondscoach Domenico Tedesco heeft met Aster Vranckx en Johan Bakayoko twee vervangers opgeroepen na de afmelding van Kevin De Bruyne. De Bruyne raakte tijdens de Champions League-finale geblesseerd aan zijn hamstring en mist de kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland.

Jong Oranje moet afwachten wat Belgische promotie Bakayoko betekent
© Pro Shots

PSV-aanvaller Bakayoko en AC Milan-middenvelder Vranckx waren aanvankelijk opgeroepen voor de beloftenploeg van België, die zich momenteel voorbereidt op het aanstaande EK Onder-21 dat op 21 juni begint in Roemenië en Georgië. België zit op dit toernooi in een poule met Nederland, Portugal en Georgië.

Het is nog niet bekend of de twee jonge Belgen het eindtoernooi moeten missen. België Onder-21 speelt op 21 juni de eerste poulewedstrijd tegen Nederland, terwijl de wedstrijd met het nationale elftal tegen Estland op 20 juni plaatsvindt.

Vranckx is voor de eerste keer opgeroepen voor De Rode Duivels. De twintigjarige middenvelder maakte vorig seizoen indruk bij VfL Wolfsburg in de Bundesliga, maar kwam dit jaar nauwelijks aan spelen toe bij AC Milan.

Bakayoko heeft zijn debuut bij de Belgische nationale ploeg al gemaakt. Eind maart debuteerde hij in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Zweden met een assist op Romelu Lukaku. Voor PSV kwam Bakayoko dit seizoen tot 7 goals en 5 assists in 33 officiële wedstrijden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Bakayoko
Meer over J. Bakayoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.