Jody Lukoki (29) overleden

Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. Bronnen rond de aanvaller hebben het tragische nieuws bevestigd.

Jody Lukoki (29) overleden
© Pro Shots

De buitenspeler zat sinds februari dit jaar zonder club. Hij verliet FC Twente nadat hij dit seizoen niet één keer in actie was gekomen voor de Tukkers. Voor Lukoki betekende de nieuwe kans bij Twente vorige zomer een terugkeer in het Nederlandse profvoetbal. Hij had daarvoor avonturen in het buitenland beleefd bij Ludogorets en Yeni Malatyaspor.

Lukoki raakte in het begin van het seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie en revalideerde ook na zijn vertrek bij Twente in de buurt van Enschede. Het nieuws over het overlijden van de voormalig aanvaller kwam hard aan bij de club. 'Dit is ongelooflijk. Het is heel triest nieuws. Onze gedachten zijn bij zijn familie', reageerde technisch directeur Jan Streuer, die maandagochtend bericht kreeg over het overlijden van Lukoki.

Lukoki doorliep de jeugdopleiding van Ajax en brak in de tweede helft van het seizoen 2012/13 door in Amsterdam. Het lukte hem niet om een vaste basisplaats te veroveren bij de topclub. Lukoki werd in het seizoen 2013/14 verhuurd aan SC Cambuur en vertrok daarna naar PEC Zwolle. Hij kwam in totaal tot 87 optredens in de Eredivisie en scoorde daarin negen keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen