Lukoki ontvangt na inmenging FIFA gouden handdruk uit Turkije

Reacties

Voor redelijke voetballers die zo snel mogelijk financieel onafhankelijk willen worden, is Turkije het paradijs. Mits ze bestand zijn tegen conflicten en juridische procedures. Het risico op een wanbetalende club is enorm, weet ook FC Twente-speler Jody Lukoki.

Lukoki ontvangt na inmenging FIFA gouden handdruk uit Turkije
© Pro Shots

Afgaande op de geschillencommissie van de FIFA, is de Turkse competitie de meest onbetrouwbare als het gaat om het uitbetalen van salarissen. Continu komen spelers achterstallige tonnetjes eisen in Zürich. Dat deed ook Lukoki, de zwaar geblesseerde aanvaller van FC Twente die nog geld tegoed had van zijn vorige werkgever Yeni Malatyaspor.

In 2020 tekende de rechtsbuiten, die dit seizoen nog niet in actie kwam voor Twente, voor 800 duizend euro per jaar bij de Turkse degradatiekandidaat, die na een maand of acht en slechts 329 minuten in de Süper Lig alweer van hem af wilde. Lukoki zette zijn krabbel onder een gouden handdruk van 210 duizend euro.

De FIFA moest eraan te pas komen om Yeni Malatyaspor te dwingen deze premie ook echt over te maken. Uiteindelijk waren de Turken aan salaris en vertrekgeld bijna een miljoen kwijt voor een paar rushes van Lukoki. Een bedrag waarvoor je in Nederland toch bij Ajax, PSV of Feyenoord moet voetballen.

Spelersprofiel

J. Lukoki


Geboortedatum:
15 november 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Kindu
Nationaliteit
Congo DR
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
61 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.