João Palhinha redt punt voor Sporting, Besiktas wint met tien man

Reacties

Sporting Portugal is op bezoek bij hekkensluiter Famalicão ontsnapt aan de eerste nederlaag van het seizoen.

João Palhinha redt punt voor Sporting, Besiktas wint met tien man
© Pro Shots
Famalicão
Famalicão
1 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Donderdag werd Sporting bij de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Ajax, Besiktas en Borussia Dortmund. Twee dagen later volgde voor de Portugese kampioen het bezoek aan Famalicão, waar Calvin Verdonk in de wedstrijdselectie ontbrak. De verdediger is hard op weg naar NEC. De eerste drie duels van het seizoen gingen allemaal verloren voor Famalicão, maar tegen Sporting kwam het in de 68ste minuut verrassend op voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een uitstekende actie van Ivo Rodrigues was het Nuno Mendes die de bal voor het laatst raakte en daardoor een eigen doelpunt op zijn naam kreeg. Een kwartier later volgde het antwoord van de bezoekers, die via João Palhinha op gelijke hoogte kwamen. Het is echter nog maar de vraag of de middenvelder op 15 september nog onder contract staat bij Sporting als Ajax op bezoek komt. Tottenham Hotspur zou de middenvelder in het vizier hebben.

Het duel tussen Famalicão en Sporting Lissabon eindigde uiteindelijk in 1-1, waardoor er voor de thuisclub een einde komt aan de reeks van drie overwinningen en Sporting juist voor het eerst tegen puntenverlies aanliep. Voor het treffen met Ajax wacht voor de regerend kampioen nog een thuisduel met FC Porto.

Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 0
Fatih Karagümrük
Fatih Karagümrük

Twee dagen na de Champions League-loting kwam ook Besiktas in actie en de Turkse kampioen was thuis te sterk voor Fatih Karagümrük, waar Medhi Benatia, Lucas Biglia en Ahmed Musa net als Kerim Frei (ex-FC Emmen) een basisplaats hadden. Alex Teixeira zette Besiktas na een half uur op voorsprong en een eenvoudige avond leek te volgen. Totdat Salih Uçan drie minuten na rust zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien tegen elf trok Besiktas de overwinning over de streep, waardoor de ploeg van trainer Sergen Yalçin met zeven punten uit drie duels eerste staat in de Süper Lig.

Bekijk hier al onze video's
Meer Beşiktaş
Meer over Beşiktaş
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Meer Primeira Liga
Meer over Primeira Liga
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.