Emoties volop: toen Ajax-target Chico zijn vader en Portugal kippenvel bezorgde

Ajax-doelwit Francisco Conceição stond vorig seizoen in het middelpunt van de belangstelling tijdens een tumultueus competitieduel van FC Porto met Estoril. De zoon van Porto-trainer Sergio Conceição sprong zijn vader in de armen na zijn winnende goal.

Estoril
2 - 3
FC Porto
FC Porto

Porto werd vorig seizoen onder trainer Conceição kampioen van Portugal en eindigde zes punten boven Sporting Portugal. In de jacht op de landstitel boekten Os Dragões begin januari een belangrijke uitzege bij Estoril.

Estoril leek Porto te gaan verrassen: de thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong en zag nog een doelpunt door de VAR afgekeurd worden. Porto knokte zich na rust echter terug en trainer Conceição bracht drie minuten voor tijd zoon Francisco binnen de lijnen.

Uitgerekend de negentienjarige invaller maakte de winnende treffer, op aangeven van Luis Díaz, die kort daarna naar Liverpool verhuisde. Na zijn eerste doelpunt in het shirt van Porto was de dolenthousiaste Conceição jr. maar op zoek naar één man. Hij vloog in de armen van zijn trotse pa, die 56 keer uitkwam voor Portugal en onder andere uitkwam voor Porto en Internazionale.