Jesus wil naar finale: 'Wij zijn sterker dan Fenerbahçe'

Vol vertrouwen kijkt Jorge Jesus uit naar het Europa League-treffen van Benfica met Fenerbahçe donderdagavond. Niet zozeer omdat Fenerbahçe drie basiskrachten mist, maar eerder omdat de trainer weet dat zijn ploeg voldoende ervaring heeft in Europa. Het moet een 1-0 nederlaag ongedaan zien te maken om de finale in Amsterdam te halen.

Jesus wil naar finale: 'Wij zijn sterker dan Fenerbahçe'

Bij de Portugezen is Ola John geschorst en keren de middenvelders Nicolás Gaitán en André Gomes terug in de selectie. Gaitán had een spierblessure en Gomes behoorde vorige week niet tot de selectie. 'Er staan straks elf spelers op het veld die vol voor de finale zullen gaan. Het resultaat uit de heenwedstrijd is niet optimaal maar we hebben vertrouwen dat we het tij kunnen keren. We zijn rustig, want we hebben al wat ervaring in de Champions League en ook in de Europa League.'

Raúl Meireles (geblesseerd), Mehmet Topal en Pierre Webó (beide geschorst) zijn afwezig aan Turkse zijde. 'Fenerbahçe gaat met een bepaalde tactiek de wedstrijd in. Het enige dat er verandert zijn de namen van de spelers. Verder zal alles hetzelfde zijn', belooft Jesus op de persconferentie vooraf.

Hadden paal en lat - onder anderen Dirk Kuijt was dichtbij een treffer - de Turken niet in de weg gestaan, dan had het weg te poetsen verlies weleens veel groter kunnen zijn. 'Ik zeg niet dat het makkelijk wordt, maar het kan', aldus Jesus.

'Met het publiek achter ons en in ons eigen stadion zijn wij veel sterker. Fenerbahçe zal ook niet zo sterk zijn als vorige week. We gaan door met wat we thuis dit seizoen hebben laten zien.' In Europa was in het eigen Estádio da Luz alleen Barcelona te sterk: in oktober 2012 in de Champions League, 0-2.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen