Japanse droom voor van kanker genezen Seuntjens na gouden wissel

Ralf Seuntjens (34) kende een memorabele avond in Japan. De spits maakte diep in blessuretijd de winnende treffer voor werkgever FC Imabari. Het was de eerste keer dat de aanvaller scoorde sinds hij hersteld is van kanker.

In april verklaarde Seuntjens dat hij nog een lange weg te gaan had om terug te keren in het betaalde voetbal, vanwege de naweeën van het ziekteleed dat hem trof. Desondanks vertrok de Bredanaar naar Japan, waar zijn werkgever hem met open armen ontving. Eenmaal terug bij de club zette hij alles in het werk op weg naar een rentree.

Twee maanden later volgde een nieuwe mijlpaal, want Imabari haalde Seuntjens weer bij de wedstrijdselectie. Dat had voor de spits, die een jaar eerder gediagnostiseerd werd met lymfeklierkanker, 409 dagen geduurd. Imabari gunde Seuntjens een invalbeurt, maar duidelijk was dat er nog werk te verzetten was voor de aanvaller.

Zaterdag kwam de kroon op zijn doorzettingsvermogen. In de thuiswedstrijd tegen Kitakyushu kwam Seuntjens vijf minuten voor tijd bij een gelijke stand het veld in. Dat vertrouwen werd beloond, want met zijn geblondeerde haardos kopte de spits in blessuretijd zijn ploeg naar de overwinning: 1-0. Het betekende de eerste treffer in meer dan een jaar.