Janssen heeft langer vrij na WK: spits incasseert forse schorsing

Reacties

Het hoger beroep van Antwerp FC tegen de schorsing van Vincent Janssen heeft niets opgeleverd. De spits blijft voor vijf wedstrijden geschorst, waarvan twee voorwaardelijk, na zijn rode kaart in de na strafschoppen gewonnen bekerwedstrijd tegen Beveren van donderdag.

Janssen heeft langer vrij na WK: spits incasseert forse schorsing
© Antwerp FC
SK Beveren
SK Beveren
ns
2 - 2
Antwerp
Antwerp

Janssen werd al na tien minuten van het veld gestuurd. De spits kreeg het aan de stok met tegenstander Aleksandar Vukotic. Laatstgenoemde haalde Janssen neer, waarna de Nederlander verhaal ging halen. Er ontstond een opstootje en Janssen maakte hierbij ogenschijnlijk een slaande beweging.

Mark van Bommel uitte na afloop al zijn twijfels over de sanctie was het oneens met de kwalificatie van een slaande beweging. 'Ik weet niet of het een rode kaart was. Het was een duwende beweging, géén slaande', zei de trainer. Desondanks heeft het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal het beroep van Antwerp van de hand gewezen.

Daardoor mist Janssen de bekerwedstrijd tegen Standard Luik (21 december) en de competitiewedstrijden tegen Westerlo (23 december) en AA Gent (6 januari). De wedstrijd tegen Standard is drie dagen na de WK-finale.

De overtreding van Vincent Janssen is te zien vanaf minuut 4:41.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.