Jansen kritisch op SC Heerenveen en rekent niet meer op Van Bergen

Reacties

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen was ondanks de 3-2 zege op RKC Waalwijk kritisch op zijn ploeg. Hij vond het verval in de tweede helft onacceptabel.

Jansen kritisch op SC Heerenveen en rekent niet meer op Van Bergen
© Pro Shots

Heerenveen speelde een uitmuntende eerste helft en stond halverwege met 3-0 voor, maar kwam door een matige tweede helft nog flink in de problemen. ‘Dat vond ik echt niet kunnen, dat heb ik ook tegen onze spelers gezegd’, aldus Jansen. ‘Zeg maar hoe het komt, het is soms lastig te vangen. Het is alsof er een bepaald knopje omging bij de spelers. We zetten een stap minder en dat kunnen wij ons niet veroorloven, daar zijn we gewoon niet goed genoeg voor.’

Vorige week maakte Heerenveen het zich tegen Go Ahead Eagles (1-0 zege) ook al erg lastig na een prima eerste helft. ‘We zijn als team in ontwikkeling. We worden beter, maar het moet wel stabieler’, oordeelde Jansen, wiens ploeg ondanks de kritische noten na twee duels dus met het volle pond aan kop van de Eredivisie gaat.

Van Bergen
Mitchell van Bergen wilde na afloop niet de pers te woord staan. SC Heerenveen heeft met Middlesbrough een akkoord bereikt over een transfer, maar de buitenspeler moet nog een persoonlijk akkoord met de Engelsen bereiken. Tegen RKC zat hij desondanks nog wel op de bank. Waarom?

‘Mitchell heeft 99 wedstrijden voor Heerenveen gespeeld, ik had het heel mooi gevonden om hem vlak voor tijd in te brengen. Dat moment had ik hem gegund’, aldus Jansen. ‘Het zat er echter niet in’, doelde de trainer op de spannende slotfase. Jansen gaat er vanuit dat Van Bergen zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen gespeeld heeft. ‘Als hij met die club rondkomt – en dat verwacht ik – dan is hij weg.’

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.