Jansen benoemt opvallend detail bij goals Van Bommel

Reacties

Een van de opvallendste namen bij AZ is nu al Ruben van Bommel en dat heeft echt niet met zijn achternaam te maken. De vleugelaanvaller is uitstekend begonnen aan zijn avontuur op een hoger niveau en laat nu al zien dat hij completer is geworden. Dit stipte trainer Pascal Jansen via een detail aan na de returnwedstrijd tegen FC Santa Coloma.

Jansen benoemt opvallend detail bij goals Van Bommel
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Santa Coloma
Santa Coloma

AZ won ook de tweede ontmoeting in de derde voorronde van de Conference League en moet zodoende nog één horde nemen om het hoofdtoernooi te bereiken. Van Bommel brak een kwartier voor tijd op prachtige wijze de ban. 'Die goal was prachtig', haalt Jansen terug in gesprek met Veronica. 'En het is zijn eerste met links. In twee wedstrijden heeft hij nu met links en met zijn hoofd gescoord, terwijl hij vorig seizoen alles met rechts maakte.'

Van Bommel zelf erkende dat het best uniek was. 'Ik maak er niet vaak een met links, dus deze was wel mooi, ja. Ik kreeg een goede bal van Pavlidis in de diepte en ik zag de keeper twijfelen. Dus deed ik het in één keer. Ik dacht dat ik meteen moest schieten, anders was de keeper op tijd terug. Ik kan ervan genieten, maar ik had al veel eerder moeten scoren. Na tien minuten maak ik het niet af. Als dat een doelpunt is, win je dit duel veel ruimer. Jammer dat dit niet gebeurt, maar we hebben toch gewonnen', concludeert de aanvaller die dus ook bij zijn Eredivisie-debuut trefzeker was.

In de laatste voorronde van de Conference League is SK Brann uit Noorwegen de tegenstander. Voor de analyse hoeft de technische staf niet het internet op: aanwinst David Møller Wolfe kwam deze zomer immers over van Brann.

Op VI PRO vertellen we het opvallende verhaal van AZ-verdediger Riechedly Bazoer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.