Jans ziet Mokotjo stappen maken en is positief over El Maach

Reacties

Issam El Maach (22) heeft een goede indruk achtergelaten tijdens een proefperiode bij FC Twente. De transfervrije doelman, eerder onder de lat bij Jong Ajax en RKC Waalwijk, was deze week mee op trainingskamp in Duitsland.

Jans ziet Mokotjo stappen maken en is positief over El Maach
© Pro Shots

Vrijdagmiddag keepte El Maach een helft tijdens een met 1-5 gewonnen oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Hij hoefde weinig in actie te komen, maar onderscheidde zich wel met zijn coaching. Zag ook Ron Jans. 'Hij is extravert, dat is prima', aldus de trainer van FC Twente, die duidelijk is over zijn oordeel. 'Het technische advies is positief. Maar daarnaast moet je ook nog praten over een contract. Daar ga ik niet over.' Mocht El Maach een contract ondertekenen, dan schuift hij in de hiërarchie aan achter Lars Unnerstall en Przemyslaw Tyton.

Spelersprofiel

I. El Maach


Geboortedatum:
1 februari 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Heerlen
Nationaliteit
Marokko
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
96 kg
Huidige club:
FC Twente

In Düsseldorf maakte ook Kamohelo Mokotjo (31) weer minuten voor Twente. De Zuid-Afrikaanse middenvelder, die tussen 2014 en 2017 al uitkwam voor de Enschedese club, zit zonder contract sinds zijn vertrek bij FC Cincinnati begin dit jaar. Hij verscheen daarna al gauw op het trainingsveld van FC Twente, maar werd de maanden erna geplaagd door fysieke problemen. Deze voorbereiding krijgt Mokotjo opnieuw de kans een contract af te dwingen.

'Hij is fitter en fitter aan het worden', zegt Jans, voor wie de middenvelder een belangrijke schakel was bij de KNVB-bekerwinst van PEC Zwolle in 2014. 'Kamo krijgt van ons de kans zich te bewijzen. Hij kan nog steeds ontzettend goed voetballen. Nu hij fitter wordt, moet hij nog meer gaan aanhaken bij het tempo van de wedstrijd. Volgende week spelen we tegen Werder Bremen, daarna moeten we echt met elkaar gaan zitten. Wij moeten kijken of er een plek voor hem is. En zo niet, kan Kamo zijn eigen beslissing nemen. Dan is hij in ieder geval weer fit, weer voetballer.'

Spelersprofiel

K. Mokotjo


Geboortedatum:
11 maart 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Odendaalsrus
Nationaliteit
Zuid-Afrika
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Sekhukhune United FC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.