Jans krijgt wat hij wil van verlanglijstje voor Sinterklaas

PEC Zwolle maakte indruk met een 5-0 zege op bezoek bij Excelsior, maar volgens trainer Ron Jans was het niet de beste prestatie van de KNVB-bekerwinnaar dit seizoen.

'Onze eerste helft tegen Sparta Praag en de eerste helft tegen PSV waren onze beste helften van het seizoen', reageerde Jans tegenover de NOS. 'Maar dit was wel dik in orde. We hebben het tien à vijftien minuten wat moeilijker gehad, zonder dat Excelsior kansen kreeg. Daarna was het een heel makkelijke, regelmatige overwinning met goed uitgespeelde en individueel mooie goals. Ik ben dus heel tevreden.'

Eigenlijk kreeg Jans alles wat hij vooraf wenste. 'Ik had een verlanglijstje voor Sinterklaas', vervolgde de trainer van PEC Zwolle over de grootste uitzege in de clubhistorie. 'Daar stond een 5-0 overwinning op, twee goals van Stef Nijland en dat Jesper Drost zou scoren. Het enige wat niet is uitgekomen is dat ik Jody Lukoki eigenlijk ook wel een doelpunt had gegund.'

Weggespeeld
Excelsior was dit seizoen in eigen huis ongeslagen, maar daar kwam tegen PEC Zwolle hardhandig een einde aan. 'Dit was een pijnlijke middag', aldus trainer Marinus Dijkhuizen. 'In het eerste kwartier begonnen we goed en als er een goal zou vallen, zou hij aan onze kant vallen denk ik. Maar daarna zijn we eigenlijk helemaal weggespeeld.'

Door de overtuigende zege is PEC Zwolle nu zesde met 23 punten uit veertien wedstrijden, één minder dan nummer drie Feyenoord. De Rotterdammers hebben echter nog een duel te goed. Excelsior bezet de veertiende plaats met vier punten voorsprong op de onveilige zestiende plek.