Janmaat: 'Normaal gesproken is 1-3 gewoon een goed resultaat'

Reacties

Hoe graag Oranje ook met ruimere cijfers had gewonnen, volgens Daryl Janmaat is op de 1-3 zege bij Wit-Rusland in principe niet veel aan te merken. De rechtsback had de hoop dat Luxemburg meer tegenstand kon bieden tegen concurrent Zweden (8-0).

Janmaat: 'Normaal gesproken is 1-3 gewoon een goed resultaat'

Het Nederlands elftal werd in de bus op weg naar de Borisov Arena op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop in Zweden. 'Het werd al heel snel 1-0 en 2-0. Je houdt het in de gaten en hebt het met elkaar erover. Natuurlijk hoop je op een ander resultaat. Dan komen ze op 4-0, 5-0 en wordt het alleen maar erger', zei Janmaat bij FOX Sports over de mentale dreun die de ploeg van bondscoach Dick Advocaat al voor de aftrap kreeg.

Of het geloof in een goede afloop er na de 8-0 van Zweden nog echt was bij Janmaat? 'We hadden het geloof dat we hier een goed resultaat konden neerzetten en dat we het recht konden zetten over twee wedstrijden. We hadden gehoopt dat Luxemburg iets meer tegenstand kon bieden', sprak de basisklant zijn frustratie over het resultaat in Stockholm uit.

Door de enorm ruime overwinning van Zweden stond Oranje min of meer voor een mission impossible. Zeker omdat Wit-Rusland volgens Janmaat echt niet onderschat mag worden. 'Normaal gesproken is 1-3 niet zo'n slecht resultaat. Op dit veld, niet de beste omstandigheden, dan pak je de overwinning en ga je lekker naar huis. Nu was het toch een soort van andere wedstrijd', legde de 28-jarige vleugelverdediger van Watford uit. 'Het is hier niet zo makkelijk als iedereen denkt. Normaal gesproken is dit gewoon een goed resultaat. Dan ben je blij. Maar nu is het niet genoeg.'

Want Janmaat weet ook dat het niet reëel is om van dit ploeterende Oranje te verwachten dat met zeven goals verschil van Zweden gewonnen wordt dinsdag. Dat is de opgave waar het Nederlands elftal nu voor staat. 'Een bijna onmogelijke opgave', aldus Janmaat. 'Maar we moeten die wedstrijd spelen, een goed resultaat neerzetten en winnen. We willen het in ieder geval goed afsluiten, we gaan dan maar voor die zeven goals.'

'Bewonderenswaardig hoe Zweden dit heeft aangepakt'
'Optreden onthutsend Nederland in Borisov is bijna gênant'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.