Verslagen Robben: 'Je kunt je telraam wel thuislaten'

Na de winst op Wit-Rusland (1-3) heerst bij Arjen Robben toch een vorm van verslagenheid. De aanvaller van Oranje beseft dat hij en zijn teamgenoten voor een onmogelijke klus staan om zich nog te plaatsen voor het WK.

In eigen huis moet er tegen Zweden met zeven goals verschil gewonnen worden om nog kans te houden op deelname aan het WK. Dit heeft alles te maken met de monsterscore bij Zweden - Luxemburg. 'Je hoorde voor de wedstrijd al dat het zo snel ging bij Zweden. Die 8-0 is een dikke dreun in je gezicht, maar je kunt niets anders doen dan met opgeheven hoofd hier een goede wedstrijd spelen, een goede overwinning neerzetten', is de eerste reactie van Robben bij de NOS.

'Dat je hier niet met 0-8 kunt winnen is ook wel duidelijk. De eerste helft laten we te veel kansen liggen. Als je dat beter doet kun je 0-3, 0-4 voorstaan bij de rust. Nu begin je de tweede helft met 0-1 en dan merk je ook dat we ook niet goed beginnen. Dan lijkt het alsof het allemaal wegzakt.'

Door het enorme verschil tussen Zweden en Nederland, rekent Robben niet meer op een wonder. 'Ik zou het telraam lekker thuislaten. Je moet altijd blijven gaan, tot de laatste minuut. Je moet alleen wel realistisch zijn. Je mag best zeggen wat iedereen denkt: dit is niet te doen. Ik hoop toch dat de mensen naar het stadion komen.'

Het Nederlands elftal speelt op 10 oktober in Amsterdam tegen Zweden.