Janga scoort voor Trencín, Lukoki belangrijk bij Ludogorets

Hoewel PSV en Ajax pas later instromen in de Champions League, had het toernooi woensdag toch een oranje tintje. Rangelo Janga en Jody Lukoki lieten zich bij respectievelijk AS Trencín en Ludogorets Razgrad van hun beste kant zien.

Olimpija Ljubljana - AS Trencín 3-4
AS Trencín, de Slowaakse club van de Nederlandse eigenaar Tscheu La Ling, leek tegen het Sloveense Olimpija Ljubljana af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Na 32 minuten stond het al 0-4, maar uiteindelijk werd het toch nog spannend.

Doelpunten van Jamie Lawrence, Samuel Kalu, de Nederlander Rangelo Janga en Jakub Holúbek bezorgden Trencín een droomstart. Nog voor rust kwam de thuisploeg terug tot 2-4 via Etien Velikonja en Miha Zajc. Blessing Eleke maakte in de 89ste minuut zelfs nog de 3-4, maar een gelijkmaker zat er niet meer in voor Olimpija. Toch moet Trencín in de return nog vol aan de bak.

Ludogorets Razgrad - Mladost Podgorica 2-0
Ludogorets Razgrad heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de tweede voorronde van de Champions League. De Bulgaarse topclub was met 2-0 te sterk voor het Montenegrijnse Mladost Podgorica.

In de dertiende minuut opende Cosmin Moti de score door een strafschop te benutten. De 2-0 kwam in de 26ste minuut op naam van Jody Lukoki (foto). De vleugelspits met een verleden bij Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle wil het liefst vertrekken bij Ludogorets, maar was woensdag goud waard voor zijn ploeg. Het was het eerste doelpunt van Lukoki in dienst van Ludogorets.

Zalgiris Vilnius - Astana 0-0
Donovan Slijngard, die in Nederland speelde voor Ajax, FC Groningen, Sparta Rotterdam en SC Cambuur, speelde met Zalgiris Vilnius (Litouwen) doelpuntloos gelijk tegen Astana (Kazachstan). De linksback speelde de hele wedstrijd.