Jahanbakhsh twijfelde na belletje Slot niet over transfer naar Feyenoord

Reacties

Alireza Jahanbakhsh verklaart dat Arne Slot een belangrijke rol speelde bij zijn transfer naar Feyenoord. De 27-jarige Iraniër maakte Slot in het verleden mee als assistent-trainer bij AZ. Jahanbakhsh tekende zaterdag een contract voor drie seizoenen (met een optie voor nog een seizoen) in Rotterdam-Zuid.

Jahanbakhsh twijfelde na belletje Slot niet over transfer naar Feyenoord
© Pro Shots

Jahanbakhsh maakt de overstap van Brighton and Hove Albion en krijgt bij Feyenoord, waar hij de opvolger is van Steven Berghuis, rugnummer 9. 'Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan. Arne Slot was tijdens mijn periode bij AZ als assistent-trainer een van de mensen die mij hebben geholpen om een betere speler te worden. Dus toen hij belde en vroeg of ik naar Feyenoord wilde komen, heb ik hem gezegd dat ik er alles aan ging doen om deze transfer te maken. Ik had geen twijfel', vertelt de ex-speler van NEC en AZ op de clubsite van Feyenoord.

In het seizoen 2017/18 werd Jahanbakhsh in dienst van AZ topscorer van de Eredivisie met 21 goals. In die periode was Slot nog de rechterhand van hoofdtrainer John van den Brom. Na zijn transfer naar de Premier League kon Jahanbakhsh bij Brighton in drie seizoenen geen onbetwiste basisspeler worden. In 61 officiële wedstrijden voor The Seagulls vond hij vier keer het net.

Technisch directeur Frank Arnesen hoopt dat Jahanbakhsh zich in De Kuip weer kan onderscheiden. 'Met Alireza voegen we de gewenste aanvallende versterking toe aan de selectie. Een speler die meerdere seizoenen bewezen heeft een hoog rendement te halen. Bovendien zit hij nu in de fase van zijn carrière waarin hij snel van enorm toegevoegde waarde voor ons kan zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.