Bannis gaat voor zijn kans bij Feyenoord en klopt op de deur bij Slot

Feyenoord heeft de eerste van de twee oefenwedstrijden die het deze zaterdag speelt tegen Werder Bremen gelijkgespeeld: 3-3. Naoufal Bannis liet zich in het duel tussen de reserves van beide ploegen wederom gelden.

Arne Slot zou graag nog een spits willen verwelkomen bij Feyenoord, nu Lucas Pratto na een huurperiode weer is vertrokken en Nicolai Jørgensen heeft laten weten dat hij wil vertrekken. Slot heeft de ongemotiveerde Deen daarom niet nodig. Bannis hoopt dat de coach voor komend seizoen ook aan hem zal denken en bewees in het oefenduel van zaterdag opnieuw zijn neusje voor de goal.

Bannis was eerder in de voorbereiding al trefzeker tegen AA Gent (1-1) en AEK Athene (3-1); tegen Werder Bremen had de spits na acht minuten al twee keer gescoord. Zijn openingstreffer was fraai: na terugleggen van Lennard Hartjes schoot Bannis hard raak. Hij verdubbelde de marge door na een zelf gemiste strafschop uit de rebound alsnog binnen te schieten.

Voor de B-ploeg van Feyenoord, waar Wouter Burger de aanvoerdersband droeg, was de pikstart niet voldoende voor de zege. Al na 21 minuten had Werder de achterstand weggepoetst (goals van Ilia Gruev en Johannes Eggestein) en tien minuten na rust zette Eggestein de gasten zelfs op voorsprong. Invaller Noah Naujoks zorgde tien minuten voor tijd voor de eindstand, door met een handig wippertje voor de 3-3 te zorgen.

Om 16.00 uur staan Feyenoord en Werder opnieuw tegenover elkaar. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in De Kuip; beide ploegen zullen dan met de beoogde basisspelers aan de aftrap verschijnen.