Ajax bevestigt beladen komst van Berghuis

Ajax heeft de veelbesproken overgang van Steven Berghuis aangekondigd. De Amsterdammers melden dat ze een principeakkoord hebben bereikt met Feyenoord, er ligt een contract tot medio 2025 klaar om getekend te worden. Feyenoord bevestigt het bericht ook en meldt dat de laatste formaliteiten hiervoor spoedig worden afgewikkeld.

Ajax bevestigt beladen komst van Berghuis
© Pro Shots

De eerste contouren van de pikante transfer tekenden zich afgelopen maand al af. Ajax meldde zich op 22 juni in Rotterdam voor de aanvaller, die voor een gelimiteerd bedrag kon worden overgenomen. Berghuis zelf stond ook meer dan open voor een vertrek uit De Kuip. VI meldde eerder al dat de deal rond zou komen.

PSV en VfL Wolfsburg werden gezien als mogelijke andere bestemmingen voor de Oranje-international, maar alleen Ajax werd echt concreet.

De Amsterdamse interesse zorgde voor ophef. Onder anderen Dirk Kuijt en Dick Advocaat spraken zich uit over de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax. Berghuis liet zich er niet door op andere gedachten brengen en koos voor de kampioen.

Voor Berghuis is Ajax zijn vijfde Nederlandse club. Voor zijn tijd bij Feyenoord speelde hij voor FC Twente, VVV-Venlo en AZ. Bij Watford beleefde hij zijn enige buitenlandse avontuur.

Volg in dit overzicht alles over de beladen overgang.

Gerelateerde artikelen