Kuijt over Ajax-interesse in Berghuis: 'Al kreeg ik al het geld van de wereld'

Reacties

Steven Berghuis doet er goed aan de interesse van Ajax van de hand te wijzen. Althans, volgens oud-international Dirk Kuijt is een dergelijke overgang voor een Feyenoorder eigenlijk geen optie.

Kuijt over Ajax-interesse in Berghuis: 'Al kreeg ik al het geld van de wereld'
© Pro Shots

Berghuis kan dankzij een gelimiteerde afkoopsom voor vier miljoen euro vertrekken uit De Kuip. Naast PSV en VfL Wolfsburg toonde Ajax interesse in de Oranje-international, die pas na het EK een knoop wil doorhakken over zijn toekomst.

Kuijt, die met Berghuis bij Feyenoord speelde, zou het wel weten als hij in de schoenen stond van zijn oude teamgenoot. 'Ik, als Feyenoorder, zou het absoluut nooit kunnen. Al kreeg ik al het geld van de wereld. Ik had zoiets niet gedaan, maar elke speler is anders', zegt de Katwijker bij het RTL-programma Humberto.

'Het is wel Feyenoord zijn beste speler en het zou mijn Feyenoord-hart pijn doen', aldus Kuijt. 'Steven is de aanvoerder, de allerbelangrijkste speler. Arne Slot is net de nieuwe trainer en die wil aanvallend spelen, dus ik vind dat Steven echt moet blijven.'

Het ligt bij Berghuis zelf, beseft Kuijt. 'Hij moet de vraag echt zelf beantwoorden. Steven is enorm ambitieus en hij wil om de prijzen spelen. Als ze hem bij Feyenoord dat gevoel kunnen gegeven, dan weet ik zeker dat hij wil blijven. Maar het is wel een jongen met ambitie die heel slecht tegen zijn verlies kan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.