Jacht op Club Brugge begint al twaalf dagen na WK-finale

Reacties

Nog geen twee weken geleden kroonde Frankrijk zich in Rusland tot wereldkampioen door Kroatië in de finale te verslaan. Dit weekend begint bij onze zuiderburen de competitie al, twee weken voor de Eredivisie en zelfs een maand voor de Bundesliga. In België is de aanval op kampioen Club Brugge geopend.

Jacht op Club Brugge begint al twaalf dagen na WK-finale

Een van de uitdagers van Club Brugge opent vrijdagavond het seizoen in de Jupiler Pro League. Standard Luik staat in eigen huis tegenover AA Gent en zal de nederlaag tegen Brugge van afgelopen zondag in de strijd om de Super Cup (2-1) willen verwerken. Daarnaast zal ook het teleurstellende afgelopen seizoen reden zijn voor wraak. Standard eindigde op de zesde plek en haalde ternauwernood de kampioenenplay-off. Daarin liet de ploeg zich wel van de beste kant zien, want via de tweede plek werd de voorronde van de Champions League gehaald. Daarin is de club een mogelijke tegenstander van Ajax. Standard pakte tevens de beker.

De man die de Luikse club naar nieuwe successen moet leiden is Michel Preud'Homme. De 59-jarige trainer nam het stokje over van Sá Pinto en werd tevens aangesteld als technisch directeur én ondervoorzitter. Voor de voormalig trainer van FC Twente is het zijn derde periode bij Standard. Eerder werkte hij al tussen 2001 en 2002 en tussen 2006 en 2008 voor de Belgische club. De verwachtingen zijn hoog. Het Nieuwsblad zette Standard in een voorspelling zelfs bovenaan.

Een andere titelkandidaat is uiteraard recordkampioen Anderlecht, dat in 2017 nog de beste was maar afgelopen seizoen moest buigen voor Club Brugge. Belgische media voorzien een grote rol voor Marc Coucke, die de club eerder dit jaar overnam. Sinds zijn komst is het transferbeleid al veranderd. Op grote namen lijkt Anderlecht zich niet te richten. 'Maar het zijn wel jonge spelers waarvan ze hopen dat ze doorbreken en die ze dan later met winst kunnen verkopen', schrijft Sporza.

De grootste kanshebber voor de titel is misschien wel 'gewoon' weer Club Brugge. Gewoon, aangezien er niet veel is veranderd aan de kampioensploeg van afgelopen jaar. Trainer Ivan Leko zwaait nog altijd de scepter en de meeste steunpilaren zijn (nog) niet weggekocht. Aanvoerder Ruud Vormer verlengde vorige week nog zijn contract. Tel daarbij op dat er met de komst van Mats Rits, Arnaut Groeneveld, Siebe Schrijvers en keeper Karlo Letica nog meer kwaliteit aan de selectie is toegevoegd. De druk ligt bij Club Brugge, dat met de Super Cup-winst op Standard in ieder geval een goed begin kende.

Eerste speelronde

Jupiler Pro League


Vr 27 jul. 2018

Za 28 jul. 2018

Zo 29 jul. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.