Uitblinker Groeneveld pakt eerste prijs met Club Brugge

Reacties

Club Brugge heeft zondagavond de Belgische Super Cup bemachtigd. De formatie van trainer Ivan Leko was met 2-1 te sterk voor Standard Luik. Debutant Arnaut Groeneveld maakte een goede indruk bij de regerend kampioen van België.

Uitblinker Groeneveld pakt eerste prijs met Club Brugge

De strijd om de Super Cup betekende voor Groeneveld zijn officiële debuut in het shirt van Club Brugge. De van NEC overgekomen aanvaller - die met zijn tweede naam Danjuma op zijn rug speelt - stond op de linkerflank in het 3-5-2-systeem van Brugge. Stefano Denswil startte centraal achterin, Ruud Vormer begon op het middenveld. Kort voor de aftrap verlengde de aanvoerder zijn contract.

Groeneveld kende een uitstekende eerste helft waarin hij direct veelvuldig werd gezocht door zijn medespelers. De flankspeler is de opvolger van Anthony Limbombe, tevens voormalig NEC'er en nu op weg naar de Engelse Premier League. Vanaf de linkervleugel zorgde Groeneveld tegen Standard voor veel dreiging, al was hij af en toe ook nog wat slordig. Toch leverde de aanvaller vlak voor rust de assist op de 1-0. Na een goede actie volgde een voorzet die door Hans Vanaken werd binnengewerkt. Op aangeven van de middenvelder maakte spits Wesley er ook nog 2-0 van.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel er na de overtuigende eerste helft niks aan de hand leek voor Club Brugge maakten de bezoekers het kort na rust toch weer spannend. Aanvaller Duje Cop werd gelanceerd met een goede steekpass. Keeper Karlo Letica redde zijn inzet, maar was kansloos op de rebound van Edmilson Junior: 2-1. Club Brugge kende daarna een moeizame tweede helft waarin ook Groeneveld minder te zien was, maar de voorsprong werd vastgehouden.

Club Brugge begint over een week aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Eupen. Standard doet dat vrijdag al thuis tegen AA Gent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.