Ivanovic: 'Salah doet me denken aan Robben'

Reacties

Branislav Ivanovic heeft verheugd gereageerd op het aantrekken van Mohamed Salah door zijn werkgever Chelsea. De nieuwe aanwinst doet de verdediger denken aan Arjen Robben. Salah (21) werd afgelopen week overgenomen van FC Basel.

Ivanovic: 'Salah doet me denken aan Robben'

'Aan de bal is hij erg snel, hij is slim in zijn acties. Het soort speler dat we nodig hebben', beschreef Ivanovic zijn nieuwe teamgenoot (op de foto nog tegenstander tijdens de groepsduels in de Champions League). 'Hij doet me denken aan Arjen Robben, de manier waarop hij altijd van de rechterkant naar binnen komt, met zijn linkervoet. Het is een geweldige speler, die we kennen omdat we tegen hem gespeeld hebben in de laatste twee jaar.'

Salah speelde vier keer (Champions League én Europa League) tegen zijn nieuwe teamgenoten met zijn club FC Basel. In die vier duels vond hij drie keer het net. Dat belooft veel, denkt Ivanovic. 'Hij is nog jong en heeft alle tijd. Het is goed voor hem om de stap te maken, ik hoop dat hij belangrijk wordt voor ons.'

De Egyptische vleugelspeler koestert diezelfde hoop. 'Ik ben zo blij dat ik bij Chelsea, zo'n grote club wereldwijd, heb getekend. Ik hoop dat ik de supporters blij kan maken en dat ik hier mooie jaren zal beleven', vertelde Salah op de clubwebsite.

Salah tekende voor vijfenhalf jaar bij de club van manager José Mourinho. De vleugelspeler kan donderdag tegen West Ham United zijn debuut maken. De 45-voudig international kwam in 79 wedstrijden bij FC Basel tot twintig doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.