Groep E: Chelsea ronde verder ondanks nederlaag in Basel

Ondanks een beroerde avond in Basel staat Chelsea in de knock-outfase van de Champions League. Het gelijkspel van Schalke 04 was daarvoor genoeg.

Groep E: Chelsea ronde verder ondanks nederlaag in Basel

FC Basel - Chelsea 1-0
Chelsea heeft zich verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de Champions League. Maar manager José Mourinho zal allerminst met genoegen terugkijken op de avond in Zwitserland, waar zijn ploeg niet alleen verloor maar ook Samuel Eto’o al voor rust zag uitvallen (foto).

De aanvaller uit Kameroen moest in de 42ste minuut het veld verlaten met een hamstringblessure. Met Fernando Torres als vervanger bleef Chelsea zonder veel dreiging. FC Basel daarentegen was wel gevaarlijk, maar leek zich stuk te bijten op keeper Petr Cech.

Twee minuten voor het einde viel dan toch de gewenste treffer voor FC Basel. Mohamed Salah passeerde de Chelsea-keeper, die met de nodige reddingen zijn ploeg op de been had gehouden. Opmerkelijk genoeg heeft de Egyptische matchwinner nu in alle drie de ontmoetingen met Chelsea gescoord.

Dat Chelsea zich ondanks de nederlaag plaatste heeft te maken met het resultaat van Schalke 04 en het resterende programma. De Londense formatie gaat nog aan kop met negen punten, met een voorsprong op FC Basel en Schalke 04 van één en twee punten. Maar omdat die twee ploegen elkaar treffen zijn The Blues zeker van de knock-outfase.

Steaua Boekarest – Schalke 04 0-0
Steaua Boekarest vocht voor de laatste kans op een vervolg in de Champions League, en het werd een verloren strijd. De Roemeense ploeg had een overwinning nodig om de kansen overeind te houden. Maar het werd een gelijkspel, waardoor het zelfs na de winterstop niet meer in Europa actief is.

Ook Schalke 04 schoot weinig op met het gelijkspel, dat over twee weken tegen FC Basel zal moeten winnen om verder te gaan in de Champions League. Maar Die Königsblauen mochten zich ondanks een veldoverwicht ook gelukkig prijzen met het punt. Steaua Boekarest had de betere kansen, en claimde in de slotfase tevergeefs bij scheidsrechter Bas Nijhuis een strafschop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen