Groep E: Chelsea meldt zich door overwinning mede aan kop

Op bezoek bij Schalke 04 heeft Fernando Torres zijn team Chelsea dinsdagavond met twee goals voorbij de Duitsers geschoten. FC Basel liet op bezoek bij Steaua Boekarest de kans liggen om mee aan kop te komen.

Groep E: Chelsea meldt zich door overwinning mede aan kop

Schalke 04 – Chelsea 0-3
Bij Schalke 04 ontbrak uiteraard Klaas-Jan Huntelaar, die voorlopig nog niet inzetbaar is vanwege een knieblessure. Bij Chelsea startte Duits international André Schürrle wél weer in de basis; hij keerde terug van een spierblessure.

Maar het was een andere aanvaller in Londense dienst die al snel de score opende. Een corner van Frank Lampard werd door Branislav Ivanovic geschampt en door Fernando Torres bij de tweede paal binnengekopt: 0-1. Schalke was kort voor rust uit twee opeenvolgende corners gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren. Eerst zag Roman Neustädter zijn steenharde kopbal overgetikt worden door keeper Petr Cech, direct daarna verdween een inzet van Benedikt Höwedes na een scrimmage naast het doel.

Vlak na rust was het wederom de tandem Lampard-Torres die gevaar stichtte uit een dood spelmoment. De Engelsman legde een vrije trap fraai op het hoofd van de Spanjaard, maar Torres zag zijn kopbal via de onderkant van de lat uit de doelmond stuiteren.

Even later besliste de spits de wedstrijd wél. Eden Hazard veroverde de bal op eigen helft en stuurde Oscar weg, die op zijn beurt Torres in staat stelde de 0-2 binnen te lopen. Hazard zorgde vlak voor tijd zelf nog voor de 0-3.

Steaua Boekarest – FC Basel 1-1
In de schaduw van het topaffiche in Gelsenkirchen had FC Basel een reuzestap richting overwinteren in Europa kunnen zetten. Sterker nog, bij een winstpartij bij Steaua Boekarest had het ook nog alle kansen gehad om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. Het liet de overwinning in de slotminuut echter glippen: 1-1.

Basel was via een kopbal van verdediger Ivan Ivanov al snel dicht bij de 0-1, maar zijn inzet werd door Daniel Georgievski van de lijn gewerkt. De Zwitsers hadden in Boekarest de betere ploeg, maar het duurde tot vlak na de pauze voordat de ploeg van trainer Murat Yakin op voorsprong kwam.

Balverlies van de Roemeen Iasmin Latovlevici bezorgde Marcelo Diaz de bal, die hem vervolgens van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek krulde: 0-1. Het leek lange tijd de enige treffer te worden in Boekarest, maar Leandro Tatu zorgde in de slotfase voor de 1-1.

Door de resultaten van dinsdagavond gaan Chelsea en Schalke 04 nu samen aan kop met zes punten na drie wedstrijden. FC Basel volgt met vier punten, Steaua Boekarest blijft met een punt troosteloos laatste.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen