Italië weet weer wat verliezen is: punt achter recordreeks van de Azzurri

Reacties

De nederlaag tegen Spanje betekent niet alleen dat Italië de finale van de Nations League misloopt: het betekent ook dat er een einde is gekomen aan een zeer imposante ongeslagen serie.

Italië weet weer wat verliezen is: punt achter recordreeks van de Azzurri
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 2
Spanje
Spanje

Italië ging op 10 september 2018, overigens ook in de Nations League, voor het laatst onderuit. Portugal was destijds met 1-0 te sterk. Hierna begon de ploeg van Roberto Mancini aan een ongelooflijke reeks, waarin in 37 duels op rij niet meer werd verloren. Dat is een mondiaal record: nooit eerder bleef een landenteam langer ongeslagen.

De Italianen hoopten de reeks nog wat verder te kunnen uitbreiden, zodat de ploeg na het winnen van het EK opnieuw om een gouden plak mocht strijden. Spanje stak daar echter een stokje voor en zorgde ervoor dat Italië moet beginnen aan het bouwen van een nieuwe serie. Dat kan aankomende zondag al: Italië speelt dan de troostfinale van de Nations League tegen België of Frankrijk. Spanje speelt op dezelfde dag de finale tegen een van deze twee landen.

Italië keek bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Dat was opvallend, omdat de Italianen al heel lang niet meer dan één tegendoelpunt hadden gekregen. De laatste keer dat dit gebeurde was op 1 juni 2018, toen de Italianen met 3-1 verloren van Frankrijk. Salvatore Sirigu stond toen op doel bij de Azzurri: Gianluigi Donnarumma moest woensdag voor het eerst in zijn interlandloopbaan twee keer vissen in een wedstrijd. De constant uitgefloten keeper speelde tegen Spanje zijn 37ste interland voor Italië. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.