Italiaanse EK-held Donnarumma bij terugkeer in Milaan constant uitgefloten

Reacties

Italië staat halverwege het Nations League-duel op een 0-2 achterstand én met tien man, na twee gele kaarten voor Leonardo Bonucci. Voor Gianluigi Donnarumma is het helemaal een vervelende avond: de Italiaanse doelman wordt bij ieder balcontact uitgefloten door het eigen publiek.

Italiaanse EK-held Donnarumma bij terugkeer in Milaan constant uitgefloten
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 2
Spanje
Spanje

De topper tussen Italië en Spanje wordt afgewerkt in het San Siro, het stadion waar Donnarumma in zijn tijd bij AC Milan zijn thuiswedstrijden speelde. De doelman weigerde om zijn aflopende contract bij de club te verlengen en stapte afgelopen zomer transfervrij over naar Paris Saint-Germain. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door de fanatieke supporters van Milan.

Donnarumma zei voor aanvang dat hij hoopte op een mooie ontvangst, maar dat bleek ijdele hoop. In de stad Milaan hing woensdag al een groot spandoek over een brug, met daarop de tekst 'Donnarumma, stuk stront: je zult nooit meer welkom zijn in Milaan!'. Tijdens de wedstrijd tegen Spanje wordt de keeper, die twee keer gepasseerd is door Ferran Torres, constant uitgejouwd.

Het is een bijzondere gewaarwording voor Donnarumma, die in de zomer een groot aandeel had in de Europese titel voor Italië. De doelman keepte een ijzersterk toernooi en werd zelfs verkozen tot beste speler van het EK. Hij keerde daarmee duidelijk niet terug in de harten van de Milan-fans.

Voor Donnarumma is het de eerste keer dat hij in een interland van Italië meer dan één keer wordt gepasseerd. Een bijzonder feit, zeker gezien Donnarumma tegen Spanje al zijn 37ste interland speelt. 


de goals van spanje in de eerste helft:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.