Italië nog steeds in de ban van De Wissel: Ronaldo ontloopt sanctie

Reacties

Cristiano Ronaldo is inmiddels vertrokken naar de nationale ploeg van Portugal, maar de Italiaanse sportkranten zijn dinsdagochtend nog altijd in de ban van De Wissel. Dat Juventus de Portugese vedette niet beboet terwijl hij niet eens zijn excuses heeft aangeboden, wordt breed uitgemeten.

Italië nog steeds in de ban van De Wissel: Ronaldo ontloopt sanctie
© Pro Shots

Ronaldo uitte zondagavond openlijk zijn frustatie toen hij al na 55 minuten naar de kant werd gehaald tegen AC Milan. Trainer Maurizio Sarri vertelde na afloop al het hem niet kwalijk te nemen. 'We moeten Ronaldo bedanken. Hij heeft een offer gebracht om hier vanavond überhaupt te kunnen zijn. Hij heeft al het mogelijke gedaan om te kunnen spelen, maar ik zag dat hij niet in orde was. Hem eraf halen leek me de verstandigste beslissing.'

Sarri vond het niet meer dan logisch dat Ronaldo geïrriteerd van het veld ging. Volgens oud-trainer Fabio Capello getuigde het echter van weinig respect. 'Je moet je ook als een kampioen gedragen als je wordt gewisseld, niet alleen als het goed gaat. Hij speelt op dit moment niet goed en Dybala is in geweldige vorm. De waarheid is dat Ronaldo al drie jaar niemand voorbij heeft gedribbeld', zei de 73-jarige Capello.

De voormalig coach van Juventus vindt dat Sarri dan ook wel wat harder had mogen optreden tegen zijn sterspeler. 'Als ik in Sarri's schoenen had gestaan, had ik hem er in de kleedkamer op aangesproken. Ik zou hem hebben gezegd dat hij meer respect moet tonen aan zijn ploeggenoten. Het feit dat hij niet eens op de bank ging zitten en het nodige zei tegen Sarri, zorgde ervoor dat het er niet fraai uitzag.'

Excuses
Ook de Juventus-directie vindt volgens Italiaanse media dat Ronaldo anders had kunnen reageren, maar Fabio Paratici en Pavel Nedved hebben volgens La Gazzetta dello Sport en Tuttosport besloten om geen boete uit te delen. De kwestie wordt intern opgelost zonder er verder al te veel ruchtbaarheid aan te geven. Wel verwacht de Juventus-selectie nog dat de sterspeler zijn excuses aanbiedt in de kleedkamer.

Voorlopig zal het daar niet van komen, aangezien Ronaldo inmiddels is vertrokken naar Portugal voor de EK-kwalificatieduels met Litouwen en Luxemburg zonder ook maar iets te hebben gezegd over de hele kwestie. Juventus hoopt vooral dat de knieblessure van de sterspeler niet verergert. Na de interlandperiode staan wedstrijden tegen Atalanta Bergamo en Atlético Madrid op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De cover van La Gazzetta: 'Cristiano berouwvol, de fans steunen Sarri'
De cover van La Gazzetta: 'Cristiano berouwvol, de fans steunen Sarri'
De cover van Corriere dello Sport: 'Ik ben ik. Zaak Ronaldo: geen excuses aan Juve'
De cover van Corriere dello Sport: 'Ik ben ik. Zaak Ronaldo: geen excuses aan Juve'
De cover van Tuttosport: 'Sarri en CR7, de waarheid.'
De cover van Tuttosport: 'Sarri en CR7, de waarheid.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.