'Italiaanse scheidsrechter opnieuw een maand geschorst'

Reacties

Scheidsrechter Marco Di Bello is voor de tweede keer dit seizoen voor een maand geschorst. Aanleiding is zijn rol tijdens de wedstrijd tussen Lazio en AC Milan, waarin Di Bello drie rode kaarten aan de thuisploeg gaf.

'Italiaanse scheidsrechter opnieuw een maand geschorst'
© Pro Shots
Lazio
Lazio
0 - 1
AC Milan
AC Milan

De eerste rode kaart riep de meeste discussie op. Luca Pellegrini wilde het spel stoppen omdat een medespeler op de grond lag. Zijn tegenstander ging er vervolgens met de bal vandoor, maar ging liggen na een licht vergrijp van Pellegrini, waarna Di Bello Pellegrini zijn tweede gele kaart gaf. Het zorgde voor veel woede bij de spelers van Lazio. omdat Pellegrini het spel uit sportiviteit juist wilde stoppen.

In de blessuretijd trok Di Bello twee keer rood. Adam Marusic duwde zijn tegenstander in de rug en kreeg zijn tweede gele kaart, daarna moest Mattéo Guendouzi vertrekken omdat hij zijn boekje te buiten ging tegenover Christian Pulisic. De reacties van Pellegrini en Ciro Immobile waren na afloop veelzeggend.

'Ik bied mijn excuses aan voor de rode kaart', schreef Pellegrini op Instagram. 'De volgende keer trap ik de bal zeker het stadion uit, aangezien het bloed op het gezicht van mijn teamgenoot en het feit dat ik stopte niet genoeg was voor de scheidsrechter. De onsportiviteit heeft gewonnen. We kunnen met opgeheven hoofd doorgaan.' Immobile reageerde daaronder. 'Kunnen we hier praten? Nee, omdat er op het veld een politieman stond die dat tegenhield.'

Volgens Italiaanse media, waaronder Sky Italia en La Gazzetta dello Sport, mag Di Bello een maand lang niet fluiten van de Italiaanse bond. Het is de tweede keer dit seizoen dat hem dat overkomt, want wegens arbitrale dwalingen in de wedstrijd tussen Juventus en Bologna van 27 augustus moest hij ook al een maand brommen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.