Italiaanse media lyrisch over 'superieur' Inter: 'Meesterwerk van Inzaghi'

Reacties

De finaleplaats van Internazionale in de Champions League wordt in Italiaanse media breed uitgemeten. Inter krijgt veel lof en clubicoon Javier Zanetti spreekt richting de finale in Istanbul uit welke tegenstander hij daar het liefst treft.

Italiaanse media lyrisch over 'superieur' Inter: 'Meesterwerk van Inzaghi'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
AC Milan
AC Milan

La Gazzetta dello Sport spreekt na de overwinning op AC Milan van een 'Inter delirium': 'Na dertien jaar keert Inter terug in de finale van de Champions League', schrijft de roze sportkrant. 'Het succesverhaal van Inter is nog niet voorbij. Het is duidelijk dat de sterkste ploeg van Milaan heeft gewonnen.'

'Hou ervan, wat een geweldig Inter', schrijft Corriere dello Sport. De krant spreekt van een 'meesterwerk' van Inter-trainer Simone Inzaghi. Op 10 juni staat Internazionale in Istanbul tegenover de winnaar van de halve finale tussen Manchester City en Real Madrid.

Tuttosport kopt woensdagochtend met 'InterStanbul', verwijzend naar de speelstad van de finale. 'Milan, waar bleef je nou?', schrijft de krant. 'Lautaro Martínez besliste de intense Milanese derby. Inter was over twee wedstrijden superieur aan Milan.'

Javier Zanetti, clubicoon en vicevoorzitter van Inter, heeft een duidelijke voorkeur voor de tegenstander in de finale. 'Ik wil Real Madrid graag ontlopen, want deze competitie lijkt voor hen gemaakt. We hebben nu al iets ongelooflijks gepresteerd. Alle credits gaan naar de spelers en de trainer. Zij hebben bewezen echt finalewaardig te zijn', aldus de Argentijn tegen Sky Sport Italia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.