Isco blikt terug op afgeketste deal met 'respectloos' Union Berlin

Reacties

1. FC Union Berlin leek een half jaar geleden te stunten met de komst van vijfvoudig Champions League-winnaar Isco, maar de transfer ging op het laatste moment niet door. De 31-jarige Spanjaard gaat in een interview met Marca in op de afgeketste deal.

Isco blikt terug op afgeketste deal met 'respectloos' Union Berlin
© Pro Shots

Isco nam in december vorig jaar afscheid bij Sevilla en is sindsdien transfervrij. In het interview met de Spaanse krant liet de middenvelder ook zijn licht schijnen op een opmerkelijke aanvaring met technisch directeur Monchi van Sevilla. Union Berlin wilde de 38-voudig Spaans international eind januari naar de Bundesliga halen en de ex-speler van Real Madrid had ook oren naar een overgang naar Berlijn.

'Ik werd op de slotdag van de winterse transferperiode door mijn zaakwaarnemer gebeld dat Union Berlin heel concreet was', vertelt Isco. 'Het was een goede aanbieding: een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Ik heb toen wat research gedaan en het zag er allemaal goed uit: een club in de top van de Bundesliga en actief in Europa.'

'Het contractvoorstel werd opgestuurd en ging naar mijn advocaat. Alles leek in orde. Ik pakte mijn koffer en vertrok naar Berlijn. Iemand van Union Berlin verwelkomde mij daar en er werden ook foto's gemaakt en ik werd gefilmd door de club. De volgende dag was de medische keuring en dat ging allemaal goed. Ik kreeg toen alleen wel een telefoontje dat ik niet meer ingeschreven kon worden voor Europees voetbal.'

Union Berlin speelde in die periode in de Europa League tegen Ajax. 'Na de medische keuring was ik op weg naar de contractondertekening, maar toen liet Union Berlin weten dat ze het een en ander wilden aanpassen in het contract en een lager salaris wilden uitkeren. Ik vond dat zo respectloos. Ik was geen jongen van achttien die zijn eerste contract zou gaan tekenen. Ik heb toen vriendelijk bedankt voor het nieuwe voorstel en ben teruggekeerd naar Spanje. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt', verklaart Isco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.