Isco doorbreekt zwijgen en vertelt over vechtpartij met Monchi

Reacties

Van Isco hebben we een poos niets meer gehoord. In december 2022 vertrok de technicus bij Sevilla, en daarna werd het stil rondom hem. Nu geeft de Spanjaard een interview, met een spraakmakende onthulling over zijn tijd bij Sevilla.

Isco doorbreekt zwijgen en vertelt over vechtpartij met Monchi
© Pro Shots

'Ik ga iets sterks vertellen', waarschuwt de middenvelder in Marca, en dat was niet gelogen. Wat volgde was een explosieve anekdote over een aanvaring met Monchi, de technisch directeur van de Andalusiërs. 'Ik vertelde hem na een training dat hij de grootste bedrieger was die ik ooit heb ontmoet in het voetbal, en toen viel hij me aan.'

Hoe dan? 'Hij greep me bij de nek, we moesten uit elkaar gehaald worden. Je begrijpt wel: daar wilde ik in geen geval verder spelen. Dat speet me, want ik kon het goed vinden met mijn ploeggenoten en de fans behandelden me geweldig. Maar ik was niet meer op mijn gemak bij een club waar de technisch directeur me aanviel. Dus leverde ik mijn contract in.'

De wortel van de onmin tussen Isco en Monchi kwam ook ter sprake. 'Ik ging naar Sevilla voor Julen Lopetegui, onder wie ik eerder goed had gespeeld. Maar hij werd ontslagen, en er gebeurden vreemde dingen. Mijn zaakwaarnemer werd gebeld om een transfer voor mij te regelen, zonder dat ik dat wist. Ik heb dat aan Monchi verteld, dat hij het via mij moest spelen. En toen vertelde hij dat ik weg zou willen, en hij belde me daarna dagelijks om me onder druk te zetten mijn contract in te leveren. Daardoor kwam er een beetje ruzie', aldus Isco, met gevoel voor understatement.

De 31-jarige Spanjaard zit sindsdien zonder club, na een glansrijke carrière die hem ook langs Valencia, Málaga en Real Madrid leidde. Bij die laatste club won hij een karrevracht aan prijzen, onder meer vier keer de Champions League en driemaal La Liga. Isco speelde tevens 38 interlands.

Spelersprofiel

Isco


Geboortedatum:
21 april 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Benalmádena
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Real Betis
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.