Champions League-debutant Union Berlin laat geld rollen

Reacties

Union Berlin heeft de selectie verder versterkt met Brenden Aaronson als volgende aanwinst en staat op het punt het transferrecord te verbreken. De dadendrang op de transfermarkt past bij de nieuwe status van de club die vorig seizoen zo knap vierde werd in de Bundesliga.

Champions League-debutant Union Berlin laat geld rollen
© Pro Shots

Union Berlin haalde voor het eerst in de clubhistorie Champions League-voetbal en deed dat met Sheraldo Becker en Danilho Doekhi als vaste waardes. Zij krijgen volgend seizoen nog wat meer concurrentie nu de selectie verbreed wordt. Deze zondag is het huren van Brenden Aaronson (foto) bevestigd door de club uit Berlijn. De 22-jarige aanvallende middenvelder uit de Verenigde Staten komt over van het uit de Premier League gedegradeerde Leeds United.

Aaronson is al de vierde serieuze versterking. Controleur Alex Kral is gehuurd van Spartak Moskou, Mikkel Kaufmann is overgekomen van FC Kopenhagen en gaat voorin mogelijk een duo vormen met Becker. Centrumverdediger Diogo Leite definitief is overgenomen van FC Porto nadat hij vorig seizoen al gehuurd werd.

Volgens Kicker gaat Union bovendien snel zijn transferrecord verbreken om Atilla Szalai over te nemen van Fenerbahçe. Er zou al een akkoord bereikt zijn over een overstap van de 25-jarige centrumverdediger uit Hongarije. Het gaat om een transfersom van veertien miljoen euro. Nooit eerder betaalde Union meer dan tien miljoen voor één speler.

Door de kwalificatie voor de Champions League is een nieuwe werkelijkheid ontstaan bij de ploeg van trainer Urs Fischer, die in de voorbereiding Rick van Drongelen mogelijk een kans gaat geven. De 24-jarige Nederlander is teruggekeerd na een huurperiode bij Hansa Rostock, maar heeft terug in Berlijn dus wel te maken met meer concurrentie. Het nieuwe Bundesliga-seizoen begint voor Union op 19 augustus met een thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05. Op 31 augustus wordt bekend wie de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.