Is Openda de ideale aanvalspartner voor Lukaku bij België?

ADVERTORIAL – Een ideale wedstrijd om wat vraagtekens weg te werken op weg naar het EK. Zo kijkt bondscoach Domenico Tedesco naar de vriendschappelijke interland van zijn België tegen Servië. Blik vooruit op de ontmoeting van vanavond in Brussel en bekijk de quoteringen van Unibet!

Is Openda de ideale aanvalspartner voor Lukaku bij België?
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Servië
Servië

De 38-jarige Duitser werd begin februari aangesteld als de man die De Rode Duivels de toekomst in moest leiden. België speelde tot nu toe acht interlands onder Tedesco en ging daarin geen enkele keer onderuit. De meest opvallende speler in die reeks: Romelu Lukaku, die liefst elf keer scoorde sinds de wissel van bondscoach. De vraag op weg naar het eindtoernooi in Duitsland is hoe Big Rom voorin ondersteund gaat worden. De dribbels op de linkerflank van Eden Hazard zijn verleden tijd. Manchester City-aanwinst Jérémy Doku is opgestaan als het nieuwe dribbelwonder van de Belgen. Over de nieuwe generatie gesproken: lukt het ook Loïs Openda om zijn kans te pakken?

De 23-jarige aanvaller is uitstekend begonnen aan zijn avontuur bij RB Leipzig. De huidige nummer vier van de Bundesliga telde op weg naar dit seizoen liefst 38,5 miljoen euro neer voor Openda, die een seizoen eerder nog voor ongeveer vijftien miljoen euro door RC Lens was overgenomen van Club Brugge. Met zijn snelheid en dreiging in de diepte heeft Openda zich bij Leipzig doen gelden. De voormalige spits van Vitesse scoorde in dit Bundesliga-seizoen al negen keer.

Tedesco zei tijdens zijn persconferentie op weg naar het duel met Servië dat het best mogelijk is dat België met twee spitsen gaat spelen. De tijd lijkt rijp voor een nieuwe kans voor Openda aan de zijde van Lukaku. Veel tijd voor experimenten is er niet meer op weg naar het EK. 'Openda is heel goed in vorm, net als Rom. Het helpt altijd als je met een goede flow naar hier komt. Ik voel me niet verplicht om een speler om die reden te laten spelen, maar het helpt wel', zei de bondscoach tegenover onder meer Sporza.

Kijkend naar de quoteringen van Unibet is Openda achter Lukaku ook de favoriet om te scoren. Waar voor Lukaku scoort een quotering van 2.17 staat, kan inzetten op een doelpunt van Openda 2.28 keer de inleg opleveren. Een opvallende statistiek: België was in al zijn acht wedstrijden tot nu toe onder Tedesco trefzeker. De Belgen zijn mede door de vele goals ook al verzekerd van een ticket voor het EK.

Quoteringen doelpuntenmakers België - Servië

- Romelu Lukaku: 2.17
- Loïs Openda: 2.28
- Jérémy Doku: 3.55

- Aleksandar Mitrovic: 2.88
- Dusan Vlahovic: 3.25
- Dusan Tadic: 4.00

Servië is nog niet verzekerd van deelname aan het EK en speelt later in deze interlandperiode nog een belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Wil bondscoach Dragan Stojkovic de wedstrijd in Brussel gebruiken om de puntjes op de i te zetten of spaart hij juist spelers als Dusan Tadic en Dusan Vlahovic? Voor een overwinning van Servië staat een odd van 4.50. België is met een quotering van 1.79 voor een zege duidelijk de favoriet.

Bekijk het uitgebreide aanbod van Unibet en zoek de weddenschappen die passen bij jouw voorspelling. Speel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's