Invaller Memphis schittert wederom met snoeiharde uithaal

Olympique Lyon heeft goede zaken gedaan tegen Villarreal in de eerste kock-outronde van de Europa League. De Franse ploeg won in eigen huis met 3-1 dankzij een vliegende start van de tweede helft en een heerlijke goal van Memphis Depay.

Geen Nederlanders in de basis bij Olympique Lyon. Kenny Tete kampte met een lichte blessure en zat thuis, terwijl Memphis, zoals wel vaker de laatste weken, op de bank begon. De wedstrijd golfde in de openingsfase op en neer en binnen het kwartier stormde Lyon-spits Mariano Díaz alleen op Villarreal-doelman Sergio Asenjo af, maar hij verprutste de mogelijkheid. Even later was het aan de andere kant Manuel Trigueros die met een geweldige knal Lyon-doelman Anthony Lopes testte. Lyon-smaakmaker Nabil Fekir was ook dicht bij de openingstreffer met een vrije trap.

In de tweede helft ging het ineens hard voor de thuisploeg. Eerst was het Tanguy NDombèlé die na mooi terugleggen van Díaz raak kon koppen en vier minuten na rust werd het ook al 2-0. Díaz bekroonde een mooie rush over het halve veld niet met een doelpunt, maar in de rebound was het Fekir die alsnog de trekker overhaalde. In de daaropvolgende minuten was Villarreal van slag en mocht het van geluk spreken dat het niet ook gelijk 3-0 werd.

Om het tij te doen keren kwam Enes Ünal in de ploeg bij El Submarino Amarillo en plots kwamen de Spanjaarden terug in de wedstrijd. Na een mooi overstapje was het Pablo Fornals die voor de aansluitingstreffer zorgde. Bij de Fransen ging twintig minuten voor tijd Houssem Aouar eraf en kwam Memphis in het veld.

Memphis stal de show in het restant van de wedstrijd dat hem gegeven was. De Oranje-international begon met een aanname achter het standbeen in de lucht. De actie die daarop volgde stierf nog in schoonheid, maar twee minuten later was het wel raak voor de ex-speler van PSV en Manchester United. Een slecht weggewerkte bal viel voor de voeten van de instormende Memphis en hij twijfelde geen moment: van zo'n 25 meter schoot de linksbuiten de bal in één keer snoeihard langs Asenjo: 3-1.