Kunststukje Fischer deert Atlético niet, Leipzig wint in Napels

Atlético Madrid heeft in de eerste wedstrijd FC Kopenhagen al het zicht op een plaats bij de laatste zestien van de Europa League ontnomen. RB Leipzig heeft na het bezoek aan Napoli goede kansen.

FC Kopenhagen – Atlético Madrid 1-4
Het succes van Atlético Madrid in eigen land is mede te danken aan de solide verdediging, die weinig ruimte laat voor een tegentreffer. Maar de geroemde defensie gaf donderdag na een kwartier niet thuis. Uiteindelijk was het Viktor Fischer, die met een hakballetje FC Kopenhagen aan een voorsprong hielp. De Rojiblancos hadden voor rust al orde op zaken gesteld. De doelpunten van Saúl en Kevin Gameiro gaven een magere afspiegeling van het klassenverschil. De thuisploeg bleef voor rust meer schade bespaard door keeper Robin Olsen en een gebrek aan scherpte bij Atlético.

Halverwege de tweede helft maakte Antoine Griezmann een einde aan de Deense illusies. Na een steekpass van invaller Yannick Carrasco benutte de Franse aanvaller de ruimte om Olsen te passeren. Vitolo maakte de return over een week tot een formaliteit.

Napoli – RB Leipzig 1-3
Napoli moest het tegen RB Leipzig stellen zonder de geschorste Dries Mertens. Het bood Adam Ounas de kans zich voor eerst vanaf de aftrap te laten gelden voor de Partenopei. De 21-jarige Franse aanvaller, die afgelopen zomer werd overgenomen van Girondins de Bordeaux, betaalde het vertrouwen terug door in de 52ste minuut de score te openen. Zijn schot in de verre hoek was Leipzig-doelman Peter Gulacsi te machtig. De Italiaanse voorsprong was tegen de verhouding in.

De achterstand dwong RB Leipzig tot meer daadkracht. Na ruim een uur werd dat vertaald in de gelijkmaker van Timo Werner, die van acht meter de bal in het Napoli-doel schoot. Het bleef voor de Duitsers niet alleen bij de welkome uittreffer. Een kwartier voor tijd zorgde Bruma er op aangeven van Yussuf Poulsen voor dat Leipzig met de zege naar huis keerde. Het zoet van de overwinning was nog groter omdat Werner in de blessuretijd er nog 1-3 van maakte.

Steaua Boekarest - Lazio 1-0
Stefan de Vrij kreeg bij Lazio rust van coach Simone Inzaghi, die topscorer Ciro Immobile op de bank liet beginnen. Het gemis van de twee sterkhouders kwam de Italianen duur te staan. Net toen de Romeinen de regie in handen dachten te hebben, counterde Steaua Boekarest naar een 1-0 voorsprong. Harlem-Eddy Gnohéré, de Franse topschutter van de Roemenen, faalde oog in oog met Lazio-doelman Thomas Strakosha niet.

Na een klein uur kwamen uiteindelijk Immobile en Felipe Anderson binnen de lijnen. Laatstgenoemde kreeg even later een gigantische kans één-op-één met Steaua-doelman Andrei Vlad, maar schoot ruim naast. In het restant van de wedstrijd lukte het de Romeinen niet meer om nog de gelijkmaker te maken.